Facebook Pixel Sportdog.gr | Βρούτσης: «Θα συνδέσουμε τον σχολικό αθλητισμό με τον αθλητισμό - Οι ομοσπονδίες να μπουν στα σχολεία»
| 2023-10-13 11:52:00

Βρούτσης: «Θα συνδέσουμε τον σχολικό αθλητισμό με τον αθλητισμό - Οι ομοσπονδίες να μπουν στα σχολεία»

Του Γιώργου Βροντάκη
Βρούτσης: «Θα συνδέσουμε τον σχολικό αθλητισμό με τον αθλητισμό - Οι ομοσπονδίες να μπουν στα σχολεία»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης ανέφερε πως έχει τη χρυσή ευκαιρία να συνδέσει θεσμικά τον σχολικό αθλητισμό με τον αθλητισμό.

 

Ο Έλληνας πολιτικός και βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου για  το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Grappling και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων Ολυμπιακής Πάλης που θα διεξαχθεί στο Λουτράκι.

Το sportdog.gr ήταν στη συνέντευξη που έδωσε το παρών ο Υπουργός Αθλητισμού και αναφέρθηκε στη χρυσή ευκαιρία που έχει από τη θέση που βρίσκεται να στηρίξει τη πάλη και να συνδυάσει τον σχολικό αθλητισμό με τον αθλητισμό.

«Πίστευα πάντα ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι μέσα στην παιδεία. Ως Υπουργός Αθλητισμού θα στηρίξω τη πάλη με κάθε τρόπο. Θέλω να διαδώσουμε και να τη βάλουμε μέσα στο σχολικό αθλητισμό. Εχω τη χρυσή ευκαιρία για να συνδέσουμε τον σχολικό αθλητισμό με τον αθλητισμό, αλλά θεσμικά και όχι αποσπασματικά. Μέχρι τώρα ο τρόπος που λειτουργούσε ο σχολικός αθλητισμός, γιατί από γεννιέται ο αθλητισμός, λειτουργούσε αποσπασματικά - όχι άδικα - επειδή έτσι λειτουργούσε το σύστημα. Δεν είχε συνδεθεί θεσμικά, τώρα θα συνδέσουμε νομοθετικά με ουσιαστικό, λειτουργικό τρόπο τον σχολικό αθλητισμό με τον αθλητισμό», τόνισε αρχικά ο κύριος Βρούτσης.

«Θα πρέπει να βάλουμε τις ομοσπονδίες στα σχολεία»

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού στη δεύτερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το εγχείρημα του, λέγοντας:

«Ο σχολικός αθλητισμός είναι μια από τις 5 ευρηματικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουμε. Είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας, με τους ειδικούς εκπροσώπους, διευθυντές του σχολικού αθλητισμού, έτσι ώστε να κάνουμε μια σύζευξη θεσμική, νομοθετική και να βάλουμε άξονες, κανόνες και πλαίσιο πάνω στο οποίο δεν θα μπορεί κανείς να αποκλίνει. Μέχρι σήμερα, στους δύο μήνες που είμαι Υπουργός, η λειτουργία του σχολικού αθλητισμού ήταν αποσπασματική με την έννοια ότι λειτουργούσε κατά το δοκούν από το Υπουργείο Παιδείας αφενός και από την άλλη από το Υπουργείο Αθλητισμού. Ενίοτε συναντιόντουσαν αλλά ήταν τυχαίο, συμπτωματικό. Αυτό πρέπει να αποκτήσει μόνιμη και θεσμική μορφή. Αν το καταφέρουμε αυτό, είμαι σίγουρος πως διαμέσου του σχολικού αθλητισμού θα καλλιεργηθεί ο αθλητισμός γενικότερα και εκεί θα πρέπει να βάλουμε τις ομοσπονδίες στα σχολεία».

Να θυμίσουμε ότι στις 14-15 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Grappling και από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου 2023 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων Ολυμπιακής Πάλης. Και τα δύο πρωταθλήματα τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, με τη συνεργασία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags