Facebook Pixel Κάρλος Μονσόν: Ο αθλητής που η 1η σύζυγός του τον πυροβόλησε και τη 2η τη σκότωσε (Vid)
| 2024-01-10 14:38:00

Σαν τον Μαραντόνα και το Μέσι: Ο αθλητής που η 1η σύζυγός του τον πυροβόλησε και τη 2η τη σκότωσε (Vid)

Του Γιώργου Βροντάκη
Σαν τον Μαραντόνα και το Μέσι: Ο αθλητής που η 1η σύζυγός του τον πυροβόλησε και τη 2η τη σκότωσε (Vid)

Η δημοτικότητά του μπορούσε να συγκριθεί μόνο με τους ποδοσφαιριστές Ντιέγκο Μαραντόνα και Λιονέλ Μέσι. Πέθανε σε μυστήριο ατύχημα. 

Ήταν ένας από τους καλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών. Όχι μόνο λόγω των αριθμών των νικών, αλλά η υπεράσπιση τίτλων, οι ζώνες σε διάφορες κατηγορίες βάρους, ο αριθμός των ετών στην κορυφή...

Από πλανόδιος πωλητής στο ρινγκ

Ο θρυλικός Κάρλος Μονσόν, ένας Αργεντινός με το ψευδώνυμο "Escopeta" (κοντό όπλο). Για να βοηθήσει τη φτωχή οικογένειά του, άφησε το σχολείο και εργάστηκε ως πλανόδιος πωλητής και ντελίβερι... Έδειχνε όμως ενδιαφέρον για την πυγμαχία από μικρός.

Ήταν στο τμήμα μεσαίων βαρών τις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Επαιξε 100 αγώνες, κέρδισε τους 87 με τους 59 από αυτούς με νοκ άουτ. Ηττήθηκε μόνο τρεις φορές στην καριέρα του και έσπασε όλα τα ρεκόρ για χρόνια βασιλείας στα παγκόσμια rings. Τελείωσε την καριέρα του ως πρωταθλητής.

Τι Μαραντόνα, τι Κάρλος

Για επτά χρόνια κατείχε τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου πρωταθλητή στην κατηγορία του, τον οποίο υπερασπίστηκε με επιτυχία 14 φορές. Υπερασπίστηκε έναν από αυτούς τους τίτλους στη Γιουγκοσλαβία και έναν που κέρδισε επτά ημέρες αφότου η γυναίκα του τον πυροβόλησε στο πόδι.

Ήταν απίστευτα δημοφιλής στην Αργεντινή και σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική. Κατά τη διάρκεια των αγώνων του, οι δρόμοι σε όλη την Αργεντινή ήταν έρημοι και η δημοτικότητά του μπορούσε να συγκριθεί μόνο στους ποδοσφαιριστές Ντιέγκο Μαραντόνα και Λιονέλ Μέσι. Όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί ακολούθησαν τους αγώνες του.

Η ενδοοικογενειακή βία

Το χάρισμά του στο ρινγκ συνοδευόταν από μια βίαιη ζωή έξω από αυτό. Όλα αυτά καλύφθηκαν εκτενώς από τα μέσα ενημέρωσης στην Αργεντινή. Κατηγορήθηκε επανειλημμένα για ενδοοικογενειακή βία κατά των δύο συζύγων του, καθώς και πολλών εραστών, πολλές από τις οποίες ήταν διάσημα μοντέλα και ηθοποιοί. Και κέρδισε και τους παπαράτσι.

Η πρώτη του σύζυγος, Μερσέντες Μπεατρίς Γκαρσία, τον τραυμάτισε στο πόδι το 1973 και χρειάστηκαν επτά ώρες για να αφαιρέσουν οι γιατροί τη σφαίρα από την πληγή.

Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση

Και ο καβγάς με τη δεύτερη σύζυγό του, Αλίσια Μουνίθ, έληξε τραγικά. Το 1988, η άτυχη γυναίκα έπεσε από τον δεύτερο όροφο μετά από καυγά στο Μαρ Ντελ Πλάτα και πέθανε. Ένα χρόνο αργότερα, ο Μονσόν καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση.

Κατά την επιστροφή του από άδεια από τις φυλακές, στις 8 Ιανουαρίου 1995, πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν διερευνήθηκαν ποτέ πλήρως. Ήταν 53 ετών. Παρά την περιβόητη ιδιωτική του ζωή, παρέμεινε πρωταθλητής για τους Αργεντινούς μέχρι το τέλος. Στην κηδεία χιλιάδες κόσμου τραγούδησαν το «Champion of the Game».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags