Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 5ος αγώνας ορεινού τρεξίματος «Φλόγα του Ησαΐα» 2024, με συμμετοχή  περίπου 280 δρομέων.
 
Το πρωί της Κυριακής  031/03/2024, διεξήχθει στην πανέμορφη και γραφική πλατεία της Δεσφίνας, ο «5ος ορεινός  αγώνας  με την ονομασία «Φλόγα του Ησαΐα» , που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δεσφίνας "Η Πρόοδος" σε συνεργασία με τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς, τον Δήμο Δελφών, την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, την Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς.
 
Οι καιρικές συνθήκες  αν και δεν ήταν απόλυτα ιδανικές λόγω της πρωτοφανής ζέστης για έναν αγώνα βουνού, την Δεσφίνα επισκέφθηκαν δρομείς από τις γύρω περιοχές, αλλά και από πολλά μέρη της Ελλάδας, για να τρέξουν στις δυο διαδρομές των 22,5 km και 12 km.
Επίσης διεξήχθη πεζοπορία 8km με μεγάλη συμμετοχή και παιδικός αγώνας δρόμου 1 km.
 
Παρακολουθήστε βίντεο από την όλη αθλητική διοργάνωση , μέσα από τον φακό του Γιάννη Αργυρόπουλου:
 
 
Αναλυτικά οι νικητές και οι νικήτριες του αγώνα στα 22,5km και στα 12km είναι :
 
• Άνδρες 22,5 km
 
1ος ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΛΙΟΥΡΑΣ (GET FIT ITEA) 02:31:41.
2ος  ΚΑΡΑΛΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ (THE FOG BAR) 02:34:58
3ος ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΔΗΣ  02:39:37
 
• Γυναίκες 22,5km
 
1η  ΖΩΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ 02:52:56
2η  ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Δ.Σ)
02:54:03
3η ΒΑΓΙΑ ΤΣΙΩΛΗ 03:31:32
 
 Άνδρες 12 km
 
1ος Κωνσταντίνος Ζήνδρος
(ΑΚΟΛ) 01:02:42
2ος DHIMITER KOCOLLARI
(ΣΧΟΠ ΘΗΒΑΣ-MOSCHOPODI TRAIL) 01:03:18
3ος ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΥΤΑΣ
(Α.Σ. Ηνίοχος) 01:04:49
 
 Γυναίκες 12 km
 
1η Alina Nicole’s Jinu
(ΣΚΟΠ ΘΗΒΑΣ) 01:19:53
2η Ελένη Μωραΐτη
(ΑLIARTISTAS RUNNIN TEAM) 01:23:06�3η VASILIKI ANESTI ( ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ)
01:25:23
 
Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Γιώργος Δελμούζος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, ο κος Παναγιώτης Ταγκαλής Δήμαρχος του Δήμου Δελφών, ο Αντιδήμαρχος Ιτέας κος Γιογάκης Νικόλαος,ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δελφών κος Ευστάθιος Μαντζώρος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας κα Καλπαφλή Παναγιώτα.
 
Η οργανωτική επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους και όλους τους δρομείς για τη συμμετοχή και την προσπάθεια τους, καθώς επίσης όλους τους πολίτες της Δεσφίνας που αγκάλιασαν την εκδήλωση.
 
Επίσης ευχαριστεί για τη σημαντική συμβολή τους, τους δεκάδες εθελοντές του χωριού μας και των γύρω περιοχών που κάλυψαν όλα τα σημεία των διαδρομών. Ευχαριστεί τους γιατρούς του αγώνα κα Μαρινέλλα Λαζογεώργου και κο Γιώργο Σαμουήλ, τον Φυσικοθεραπευτή κο Αναστάσιο Μαντζώρο, την κα Χριστίνα Φωστιέρη (Νοσηλεύτρια),την κα Γιουλη Παπακωνσταντίνου (Φυσικοθεραπεύτρια) , κα Ευη Γκελεσταθη(Φυσικοθεραπεύτρια),τη μονάδα τεχνητού νεφρού, το προσωπικό της Δημοτικής ενότητας Δεσφίνας.  καθώς και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τη βοήθεια του και φυσικά τα ΚΑΠΙ Δεσφίνας -Ιτέας, και φυσικά τους φωτογράφους του αγώνα.
 
Φυσικά να ευχαριστήσουμε όλα τα τοπικά καταστήματα , και τα καταστήματα της γύρω περιοχής, για τις χορηγίες τους και τη βοήθεια τους.
 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς , που ήταν κοντά μας και φέτος , μια ομάδα άρτια εξοπλισμένη και οργανωμένη , που αντεπεξήλθε άψογα στις ανάγκες που προέκυψαν στα δύσβατα σημεία με την βοηθάει των εθελοντών που ήταν εκεί.
 
Ευχαριστούμε πολύ την εταιρία Best Race των κυρίων Σπύρου και Νικόλα Τρύφωνος για την άρτια χρονομέτρηση, τον επαγγελματισμό τους και την υπέροχη συνεργασία που είχαμε και φέτος.
 
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τους Μέγα Χορηγούς :
 
· Δήμος Δελφών
 
· Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας
 
· Αλουμίνιο της Ελλάδος του Ομίλου Μυτιληναίος
 
· Pharmacy Discount
 
· Εργολαβία «Ηλίας Καβαλαγιός»
 
Kαλή αντάμωση στον 6ο Ορεινό Αγώνα Βουνού  «Φλόγα του Ησαΐα»  το 2025.