Ο προπονητής κωπηλασίας συνελήφθη μετά την καταγγελία της μητέρας της 16χρονης και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους να δίνει το παρόν στο τμήμα της περιοχής του, δύο φορές τον μήνα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης προσέγγισης της αθλήτριας. 

Η μητέρα της 16χρονης μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και περιέγραψε πώς, αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη τους, βίαζε συστηματικά το κορίτσι.

«Η κόρη μου ξεκίνησε να που περιγράφει κάποια πράγματα και ξαφνικά μου είπε ότι ο προπονητής προέβη σε σεξουαλικές πράξεις σε βάρος της», είπε η μητέρα. 

Σύμφωνα με την ίδια ο πρώτη φορά που επιτέθηκε στην κόρη της ήταν Ιανουάριος, όταν την πήρε με το αυτοκίνητό του από την ψυχολόγο για να την πάει στο σπίτι της. 

«Έπεσε πάνω της, άρχισε να τη φιλάει, να την αγγίζει σε σημεία που δεν έπρεπε. Το παιδί πάγωσε, δεν ήξερε τι να κάνει από το σοκ. Την άφησε κάτω από το σπίτι και της είπε “κορίτσι μου όλα καλά” και την κοίταξε στα μάτια, σαν να της έλεγε να μην πει τίποτα», συνέχισε η μητέρα της 16χρονης. 

Όπως είπε, δεν ήταν ένας τυχαίος άνθρωπος, ήταν ο προπονητής της, ένας άνθρωπος που του είχαν δείξει εμπιστοσύνη. 

«Της έβγαλε τα ρούχα της κι έπεσε πάνω της χωρίς ενδοιασμό. Σε ένα παιδί, που δεν ξέρει τι του συμβαίνει. Βλέπει έναν άνδρα, που τον έχει σαν πατέρα της, να της επιτίθεται σεξουαλικά. Πώς δεν το κατάλαβα; Είμαι δίπλα στα παιδιά μου. Δεν μπορώ να το δεχθώ, πώς δεν τον είχα καταλάβει», είπε ταραγμένη η μητέρα της αθλήτριας. 

14 Νοεμβρίου 2022 ήταν η ημερομηνία που η 16χρονη εξομολογήθηκε τα πάντα στη μητέρα της, γιατί το πρωί εκείνης της μέρας πήγε για προπόνηση και ο προπονητής της την κάλεσε να μιλήσουν και της είπε «τι έκανε η μαμά σου με την αστυνομία;».

Ο προπονητής έχει παραδεχθεί τις πράξεις του στον ανακριτή, αλλά στον εισαγγελέα τα πήρε όλα πίσω. Μέσα σε ένα μήνα η οικογένεια αναγκάστηκε να μετακομίσει και ο όμιλος τον απέλυσε. 

«Το παιδί μου βιάστηκε και ξαναβιάστηκε. Αποκάλυψε ότι πέρασε όλα αυτά τα πράγματα με αυτό το τέρας και καθημερινά βιαζόταν ξανά από το κοινωνικό περιβάλλον. Αν η μάνα της κοπέλας, που τελικά την παντρεύτηκε, δεν απέσυρε τη μήνυση που είχε κάνει εναντίον του γιατί έκανε τα ίδια πράγματα και στο δικό της παιδί, η κόρη μου δε θα τα είχε περάσει όλα αυτά. Εγώ θα σώσω και το δικό μου παιδί κι ένα επόμενο παιδί», είπε κλαίγοντας. 

Ακούστε όσα είπε η μητέρα στο παρακάτω βίντεο...