Με πολύ όμορφο θέαμα, συναρπαστικές μάχες και τελικούς που είχαν αγωνία ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ζίου Ζίτσου, για τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.

Μία ημέρα που όπως και η χθεσινή, έκρυβε επιτυχίες για την ελληνική αποστολή καθώς κατάφερε να φτάσει σε δύο ακόμη μετάλλια και να έχει πλέον πέντε στο σύνολο.

Δεύτερες στον κόσμο Καρζή και Σερβέ!

Στο Duo γυναικών οι Ναταλία Καρζή και Μαρία Σερβέ έφεραν την μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι στιγμής για την Ελλάδα, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών. Αφού επικράτησαν κόντρα στις Βελγίδες Κολί και Ραπιλί στον ημιτελικό, στον τελικό ανταγωνίστηκαν τις Ιταλίδες Παγκανίνι και Πλουμιτάλο όπου με σκορ 192, έναντι 202 των αντιπάλων τους, κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.

Μετά την απονομή, οι δύο πρωταθλήτριες δήλωσαν τα εξής: «Ηταν υπέροχη εμπειρία. Ειχαμε δυνατό ημιτελικό όπως και ο τελικός. Του χρόνου... καλύτερα. Ηταν πολύ δυνατή ημέρα. Είμαστε ευγνώμων για όσους μας στηρίζουν. Νιώθουμε περήφανες που φτάσαμε ως εδώ. Μια επιπλέον τιμή να κερδίζουμε το μετάλλιο εδώ στη χώρα μας. Μας κάνει χαρούμενες ότι θα σηκώσουμε ψηλά τη σημαία. Του χρόνου να ακούσουμε και τον ύμνο»

Χάλκινοι τα αδέλφια Μυλωνά!

Στο βάθρο ανέβηκαν όμως και οι Αγγελος και Κωστής Μυλωνάς στο Duo ανδρών.

Ηττήθηκαν σε ένα πολύ οριακό αποτέλεσμα από τους Γάλλους Ντιμπουά και Λεμπρούν (195-191 η βαθμολογία) και δεν θα καταφέρουν να διεκδικήσουν το χρυσό. Ωστόσο, κατάφεραν να κατακτήσουν το δεύτερο προσωπικό τους μετάλλιο στη διοργάνωση, αφού ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου!!

«Θέλαμε να τα πάμε καλύτερα. Μπορούσαμε. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε, αλλά είχαμε κάποιες ατυχίες. Πάμε για το χρυσό στην κατηγορία των Κ21. Να συνεχίσουμε τη συλλογή. Το θέλαμε και εδώ σε αυτή τη κατηγορία (ανδρών), αλλά έχουμε όλο το μέλλον μπροστά μας»

Μια ανάσα από το μετάλλιο έφτασαν και οι δύο πρωταθλητές των -77κ. fighting, οι Ορφέας Μητροπιάς και Παναγιώτης Κωφίδης, οι οποίοι έφτασαν ως τα ημιτελικά, όπου εκεί ηττήθηκαν και το ίδιο συνέβη και στον αγώνα τους για το χάλκινο, όπου ο Μητροπιάς μπορεί να νιώθει αδικημένος καθώς είχε το προβάδισμα, αλλά έχασε τον αγώνα λόγω ποινών.

Αναλυτικά οι θέσεις των Ελλήνων

JIU JUTSU

-52κ  γυναικών: 17η Αμαλία Κονδυλά
-69κ.: 5η θέση Αθανάσιος Γκίνης
-48κ. 17η Κατερίνα Τζανή
JU JITSU Fighting
-63κ. γυναικών: 13η Ελένη Μενεξή
-77κ ανδρών: 5η θέση Παναγιώτης Κωφίδης, 5η θέση Ορφέας Μητροπιάς
-85κ. ανδρών: 9ος Ορέστης Σαλάσι
-57κ. γυναικών: 17η Χριστίνα Χαντζή, 17η Μαρίνα Ρούντη

Show open: 10η θέση Βενιέρης - Βετσερίδης
Duo Ανδρών: 3οι Μυλωνάς/Μυλωνάς, Βενιέρης/Βετσερίδης
Duo γυναικών: 2η Καρζή/Σερβέ

*Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι το υπουργείο Αθλητισμού και η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ τα Παγκόσμια πρωταθλήματα διεξάγονται υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Ηρακλείου. Χορηγός επικοινωνίας των αγώνων είναι το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, TV Creta και Creta24.gr