Εάν κάποια εταιρία έχει συνδέσει αυτή τη στιγμή το όνομά της με τα απόλυτα ρεκόρ ταχύτητας αυτή είναι η Bugatti. Μόλις πριν λίγες ημέρες η εταιρία ανακοίνωσε πως έφτασε την ταχύτητα ρεκόρ των 482 χλμ./ώρα όμως είναι πολύ πιθανό αυτή να ήταν και η τελευταία της προσπάθεια σε αυτό το κομμάτι των επιδόσεων.

Λίγο αργότερα από την επίτευξη του ρεκόρ το αφεντικό της Bugatti, Stephan Winkelmann ανακοίνωσε πως από εδώ και πέρα η εταιρία θα εστιάσει τις προσπάθειές της και σε άλλους τομείς αφήνοντας να εννοηθεί πως θα κυνηγήσει μια πιο σφαιρική προσέγγιση της απόδοσης. Σε πρόσφατη συνέντευξή του λοιπόν ο Winkelmann αποκάλυψε πως η Bugatti σχεδιάζει τη δημιουργία δύο νέων εκδοχών της Chiron.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η μια από τις δύο εκδοχές θα στοχεύει στην μεγιστοποίηση των οδηγικών δυνατοτήτων και η δεύτερη στην βελτιστοποίηση της αναλογίας βάρους/ισχύος. Πάντως ο Winkelmann ξεκαθάρισε πως η Chiron δεν θα αποτελέσει αφετηρία για την δημιουργία μιας στρατιάς διαφορετικών εκδόσεων. Η πλατφόρμα της Chiron θα βρίσκεται στο προσκήνιο μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας ενώ είναι ξεκαθαρισμένο πως η συνολική σειρά της Chiron θα περιοριστεί στις 500 μονάδες.

Πάντως η Bugatti έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται για τον αντικαταστάτη της Chiron αλλά και για τη διεύρυνση της γκάμας της καθώς υπάρχουν σκέψεις για ένα μοντέλο 2+2 το οποίο ίσως να είναι και ηλεκτρικό.

Πηγή: newsauto.gr