Με σημερινή της ανακοίνωση η γερμανική εταιρεία προαναγγέλλει το πλήθος των νέων μοντέλων που θα πραγματοποιήσου το επίσημο λανσάρισμά τους στο σύνολο της παγκόσμιας χρονιάς μέσα στην επόμενη χρονιά. Συνολικά, η μητρική εταιρεία του VW Group θα διαθέσει 34 νέα μοντέλα και εκδόσεις υφιστάμενων προϊόντων τους, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν δύο ηλεκτρικά. Το ένα από αυτά είναι το νέο ID.3, η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2020, και το δεύτερο η crossover παραλλαγή του, για την οποία πήραμε μία πρώτη γεύση μέσα από το ντεμπούτο του πρωτοτύπου ID. Crozz, όπως αναφέρει το 4troxoi.gr.

Εκτός από τα νέα ID.3 και ID.4 (όπως πιθανολογείται ότι θα ονομάζεται η έκδοση παραγωγής του ID. Crozz), η VW θα λανσάρει 6 εξηλεκτρισμένα μοντέλα, στα οποία περιλαμβάνεται η έκδοση GTE του νέου VW Golf που πρόσφατα οδηγήσαμε στην Πορτογαλία. Πέραν των παραπάνω, η εταιρεία θα συνεχίσει και μέσα στο 2020 την επέλασή της στην κατηγορία των SUV παρουσιάζοντας 12 νέες προτάσεις.

Στο πλαίσιο των ως άνω ανακοινώσεών της, η VW επισημαίνει πως το 2019 αναμένεται να κλείσει με αυξημένα για την εταιρεία κέρδη, παρά τη συρρίκνωση της παγκόσμιας αγοράς. Σε αυτό, όπως επισημαίνουν οι ιθύνοντες της VW, σημαντική είναι η συμβολή των εξοικονομήσεων που έχουν επιτευχθεί στο σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας – μέχρι σήμερα, οι περικοπές (γιατί περί αυτών πρόκειται) έχουν ανέλθει στα 2,6 δις €.

«Σε μια συνολική αγορά που συρρικνώνεται, η VW έχει κερδίσει μερίδια αγοράς παγκοσμίως και έχει βελτιώσει σημαντικά τα αποτέλεσμά της. Η συνεχιζόμενη αναδιάρθρωση των βασικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχία στην κατηγορία των SUV, ήταν καθοριστικής σημασίας για το επίτευγμα αυτό. Τα βελτιωμένα κέρδη στις περιφέρειες και η επιτυχής διαχείριση του προβλημάτων που προέκυψαν από το πρωτόκολλο WLTP ήταν εξίσου σημαντικά», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.