Η γερμανική εταιρεία ανεβάζει με τη νέα Mercedes-Maybach S-Class ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στον τομέα της πολυτέλειας, όπως αναφέρει το 4troxoi.gr

Από την κυκλοφορία της στην αγορά το 2015, περίπου 60.000 αντίτυπα της Mercedes-Maybach S-Class έχουν παραδοθεί σε ισάριθμους… κροίσους ανά τον κόσμο. Η καλύτερη χρονιά για το πολυτελές μοντέλο της γερμανικής φίρμας σε επίπεδο δημοτικότητας ήταν το 2019, με περίπου 12.000 μονάδες να διατίθενται παγκοσμίως. Ποσοστιαία, τη χρόνια αυτή η άνοδος των πωλήσεων στην Κίνα ήταν διψήφια, ενώ θετικός ήταν ο εμπορικός βηματισμός του μοντέλου και σε άλλες αγορές, όπως στη Ρωσία, τη Ν. Κορέα, τις ΗΠΑ και την Γερμανία.

Η νέα Mercedes-Maybach S-Class δηλώνει καθ’ όλα έτοιμη σήμερα να συνεχίσει αυτήν την επιτυχημένη πορεία. Το μεγαλύτερο κατά 18 εκατ. μεταξόνιο σε σύγκριση με τη επιμηκυμένη έκδοση της Mercedes S-Class προσφέρει σαφή πλεονεκτήματα σε θέματα χώρων, την ώρα που τα Executive Seats και το πακέτο Chauffeur μετατρέπουν το πίσω τμήμα της γερμανικής λιμουζίνας σε έναν εξαιρετικά άνετο χώρο εργασίας ή ανάπαυσης.

Η νέα Mercedes-Maybach S-Class (μήκοςxπλάτος xύψος: 5.469x1.921x1.510 χλστ., μεταξόνιο: 3.496 χλστ.) διατηρεί τον σχεδιασμό τριών όγκων του παρελθόντος αλλά και την γνώριμη, κατόπιν ειδικού αιτήματος, διχρωμία στις εξωτερικές της επιφάνειες. Σημείο αναφοράς αποτελεί εδώ η χαρακτηριστική μάσκα-σήμα κατατεθέν της Mercedes-Maybach, ενώ την ίδια ώρα οι πίσω πόρτες, οι οποίες κατόπιν παραγγελίας μπορούν να ανοίγουν με τη βοήθεια ηλεκτρομηχανισμών, είναι φαρδύτερες από αυτές των αδελφών μοντέλων.

Το εσωτερικό της Mercedes-Maybach S-Class βασίζεται στον επαναστατικό εσωτερικό σχεδιασμό της νέας Mercedes S-Class. Ο ανάγλυφος σχεδιασμός του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας κερδίζουν με μιας τις εντυπώσεις – ακριβώς όπως συμβαίνει και με την πολυτέλεια του διακόσμου. Η γερμανική εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι διατίθενται έως και 5 οθόνες προβολής, με στάνταρ μια κεντρική οθόνη OLED 12,8 ιντσών και μια δεύτερη 12,3, ακριβώς εμπρός από το οπτικό του πεδίο. Ο ambient φωτισμός δε απαρτίζεται από 253 LED φώτα, ενώ όλες οι ανέσεις – από πτυσσόμενες ζώνες ασφαλείας έως πλήρης φωνητικός έλεγχος για ένα πλήθος λειτουργιών – θεωρούνται εκ των ουκ άνευ. Το ίδιο συμβαίνει και με τους 18 στο σύνολο αερόσακους που φροντίζουν για την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης.

Οι κινητήρες της Mercedes-Maybach S-Class προέρχονται από το «χαρτοφυλάκιο» της Mercedes διαθέτοντας ηλεκτρική υποβοήθηση μέσω μιας γεννήτριας μίζας, η οποία παρέχει έξτρα ισχύ έως και 15 kW. Διαθέσιμες, πέραν την plug-in υβριδικής, είναι οι S580 με V8 κινητήρα 496 ίππων και S650, με 12κύλινδρο κινητήρα 621. Η μετάδοση 9G-TRONIC αναπτύχθηκε περαιτέρω και προσαρμόστηκε για το ISG. Εκτός από το αυτόματο 9G-Tronic κιβώτιο, η νέα Mercedes-Maybach S-Class διατίθεται στάνταρ με τετρακίνηση και αερανάρτηση, ενώ προαιρετικά προσφέρεται και σύστημα τετραδιεύθυνσης που μειώνει σημαντικά τον κύκλο στροφής του οχήματος – από 13,1 μ. σε 11,2 μ.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Γερμανό κατασκευαστή, σε ορισμένες αγορές της υφηλίου οι πωλήσεις της νέας Mercedes-Maybach S-Class θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Η Γερμανία θα ακολουθήσει την άνοιξη του 2021, ενώ στις ΗΠΑ και την Κίνα οι πρώτοι πελάτες της πολυτελούς λιμουζίνας θα παραλάβουν τα οχήματά τους τον Απρίλιο του 2021.