Εκτός από τα καπέλα Borsalino, τα ημιαυτόματα και το έντονο, σχεδόν προκλητικό ύφος, οι διασημότεροι μαφιόζοι που εμφανίστηκαν ποτέ διέθεταν και ένα εξίσου εντυπωσιακό αυτοκίνητο για να πλαισιώσουν την εικόνα τους. Όπως τα παρακάτω.
Η Rolls Royce του Enoch "Nucky" Johnson
Ο έλεγχος της παγκόσμιας πρωτεύουσας του τζόγου στις αρχές του 20ού αιώνα, του Atlantic City, άνηκε στον Enoch Johnson, έναν παράγοντα (με ότι συνεπάγεται αυτό) της περιοχής, ο οποίος έδρασε για αρκετές δεκαετίες. Κάτω από την πόρτα του "σπιτιού" του, δηλαδή της σουίτας του ξενοδοχείου Ritz-Carlton της πόλης, τον περίμενε η Roll-Royce Silver Ghost, αξίας $14.000 εκείνη την εποχή.
Η Cadillac του Al Capone
Ο περίφημος Ιταλοαμερικάνος κακοποιός, ο οποίος δέσποζε στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος από το 1925 έως το 1931, στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, είχε τρομερά μεγάλο πάθος και για τα αυτοκίνητα. Αγαπημένο του όχημα μία Cadillac Town Sedan του 1928, η οποία μεταξύ άλλων ήταν εξοπλισμένη με αστυνομικό ασύρματο, σειρήνες, κρυφά φώτα, ενίσχυση από ατσάλι και αλεξίσφαιρα τζάμια 2,5 εκατοστών. Μετά την καταδίκη του Capone, το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε μέχρι και από τον Πρόεδρο Roosevelt. Μεταξύ των διαδρομών που έκανε με αυτό ο Franklin D. Roosevelt ήταν και εκείνη προς το Κογκρέσο, για να κηρύξει την χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση εναντίον της Ιαπωνίας στο πλαίσιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το 1941.
Το Ford Model V8 των Bonnie & Clyde
Δύο από τους πιο περιβόητους εγκληματίες όλων των εποχών επέλεξαν το σχετικά οικονομικό V8 για τις δραστηριότητές τους για έναν πολύ απλό λόγο: Έπιανε με πολύ μεγάλη ευκολία τα 130 χλμ/ώρα, κάτι ιδιαιτέρως χρήσιμο καθώς μιλάμε για τη δεκαετία του 1930 και για το γεγονός πως έκαναν ληστείες και χρειαζόντουσαν ένα αξιόπιστο μέσο διαφυγής. Ο Clyde μάλιστα ήταν τόσο ενθουσιασμένος από το (κλεμμένο) όχημα, που είχε γράψει επιστολή στον ίδιο τον Henry Ford για να τον ευχαριστήσει, αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Όσο αναπνέω θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ αυτό το σπουδαίο αυτοκίνητο που κατασκεύασες".
Το Ford Lotus Cortina του Bruce Reynolds
Η Μεγάλη Ληστεία του Τρένου (Great Train Robbery, 8 Αυγούστου 1963) αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές επιχειρήσεις τέτοιου είδους του 20ου αιώνα/ Πρόκειται για την κλοπή σχεδόν 3 εκατ. στερλινών (περίπου 50 εκατ. στερλίνες με σημερινή αντιστοιχία) από το τρένο των Βασιλικών Ταχυδρομείων της Μεγάλης Βρετανίας στη διαδρομή μεταξύ Λονδίνου και Γλασκόβης. Εγκέφαλος της ήταν ο Bruce Reynolds, που με το μερίδιό του αγόρασε μεταξύ άλλων ένα Ford Lotus Cortina.
Η μπλε Wartburg του Pablo Escobar
Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που αγόρασε ο Pablo Escobar με τα χρήματα από τη διακίνηση ναρκωτικών, όταν άρχισε να χτίζει την αυτοκρατορία του. Το αυτοκίνητο της ανατολικογερμανικής εταιρείας ήταν μόνο η αρχή για μια ολόκληρη ναυαρχίδα, ισχυρών, όσο και ακριβών, αυτοκίνητων.