O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της BMW κύριος Andreas Sieben απάντησε σε δύσκολα ερωτήματα που αφορούν τις μάρκες της εταιρείας. Τον είχαμε γνωρίσει όταν ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας και μας έκανε εντύπωση η ευγένεια του αλλά και το ενδιαφέρον του να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα για την Ελλάδα, όπου ξεκινούσε να εργαστεί. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί τι λέει, μεταξύ άλλων, για την αγορά της Ελλάδας και τις προοπτικές της οικονομίας μας.

Κύριε Andreas Sieben πριν φτάσουμε στο σήμερα θα θέλαμε να μάθουμε μερικά πιο...προσωπικά πράγματα για εσάς. Ποιος είναι ο Andreas Sieben;

Λοιπόν, είμαι 45 ετών, έχω έναν ευτυχισμένο γάμο, δύο κόρες,16 και 18 ετών, ένα πιστό σκύλο και μία γάτα. Οι γονείς και τα αδέλφια μου είναι από το Σαντιάγκο της Χιλής και εγώ γεννήθηκα στη Γερμανία. Σπούδασα μηχανολόγος μηχανικός και εργάζομαι στο BMW Group επί 21 χρόνια, ενώ όλο αυτό το διάστημα έχω θητεύσει σε πολλές, διαφορετικές θέσεις. Ξεκίνησα ως μηχανικός στην παραγωγή οχημάτων και στη συνέχεια ανέλαβα διάφορους ρόλους στο After Sales, την ανάπτυξη στρατηγικής στα κεντρικά γραφεία, την υποστήριξη πελατών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τώρα έχω το προνόμιο να είμαι υπεύθυνος για ολόκληρο το BMW Group στην Ελλάδα. Επαγγελματικά, έχω αυτή την πολύπλευρη εμπειρία στη βιομηχανία αυτοκινήτου που με βοηθά πολύ στην εκτέλεση των τωρινών καθηκόντων μου. Στην ιδιωτική μου ζωή είμαι λάτρης των μοτοσικλετών, απολαμβάνω το snowboarding, τη σκοποβολή και αγαπώ τα ταξίδια.

Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της οικογένειας στη ζωή σας; Πώς αντέδρασαν οι δικοί σας άνθρωποι όταν τους είπατε ότι θα αναλάβετε την διοίκηση της BMW στην χώρα μας;

Τα παιδιά μου βρίσκονταν ήδη στην εφηβεία, και το ενδεχόμενο ανάληψης μιας θέσης εργασίας στο εξωτερικό είναι κάτι που συζητάς με την οικογένειά σου εκ των προτέρων. Πριν ληφθεί η απόφαση να μετακομίσουμε στην Ελλάδα, ήταν κοινή απόφαση της οικογένειας να μην επιστρέψουμε στη Γερμανία, αλλά να μείνουμε στο εξωτερικό. Συζητήσαμε αρκετές πιθανές χώρες για μετεγκατάσταση και στο τέλος, αυτή ήταν η Ελλάδα, κάτι για το οποίο χαρήκαμε τρομερά. Επειδή είμαι λάτρης της ιστορίας, η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ως μία χώρα με πλούσια ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ STAR.GR