Με έδρες στο Λος Άντζελες, το Μόναχο και τη Σαγκάη, και πελάτες από διάφορους κλάδους, τα στούντιο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας παρέχουν σημαντικά ερεθίσματα για παγκόσμιες σχεδιαστικές τάσεις.

Η Designworks ιδρύθηκε το 1972 από τον Αμερικανό βιομηχανικό σχεδιαστή Chuck Pelly σε ένα γκαράζ στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια. Είναι θυγατρική πλήρους ιδιοκτησίας του BMW Group από το 1995. Οι 130 δημιουργοί που απαρτίζουν την ομάδα της Designworks θεωρούν τους εαυτούς τους "Αρχιτέκτονες του μέλλοντος".

Η συνταγή για την επιτυχία του BMW Group: το ανεξάρτητο κέντρο κερδών ολοκληρώνει περίπου τα μισά από τα σχεδόν 300 projects το χρόνο για το BMW Group, ενώ οι υπόλοιπες δραστηριότητές του αποτελούνται από συνεργασίες με επιλεγμένους εξωτερικούς πελάτες στους τομείς της ψηφιοποίησης και της κινητικότητας.

Αυτό το μοντέλο προσφέρει στο BMW Group μία εξωστρεφή προοπτική που είναι μοναδική στον κλάδο. Κανένας άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν έχει ένα στούντιο σχεδίασης που να μπορεί να συγκριθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο με αυτό.