Στα μέσα Αυγούστου θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby's.

Μια Ferrari είναι πάντα ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο . Αν είναι και Formula 1, μπαίνει στον Όλυμπο για οποιονδήποτε συλλέκτη αυτοκινήτων. Και αν προσθέσουμε σε αυτό ότι έχει οδηγηθεί από τον Μίκαελ Σουμάχερ στη νίκη, τότε είναι ένα «κόσμημα» στρατοσφαιρικής αξίας του οποίου η τιμή θα αυξάνεται μόνο χρόνο με το χρόνο.

Αυτή είναι η περίπτωση της Ferrari F2001b που η RM Sotheby's πρόκειται να δημοπρατήσει από τις 15 έως τις 17 Αυγούστου στο Μοντερέι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου τριάντα Ferrari της Formula 1 με τις οποίες ο Γερμανός οδηγός πέτυχε τουλάχιστον μία νίκη σε ένα Grand Prix, και μία από αυτές είναι αυτή η μονάδα με το πλαίσιο 215 που έκανε το ντεμπούτο της τη σεζόν του 2002.

Τον Μάρτιο του 2002 η Ferrari είχε ήδη καταφέρει να λύσει τα προβλήματα αξιοπιστίας του F2002 και στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος το νέο αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του, αν και αυτό το F2001b με πλαίσιο 215 εξακολουθούσε να θεωρείται ως εφεδρικό αυτοκίνητο.

Ένα χρόνο αργότερα το αυτοκίνητο πέρασε στα χέρια ενός Ελβετού συλλέκτη που αφιερώθηκε στο να το απολαύσει στην πίστα, μέχρι που το πούλησε το 2011 στον σημερινό ιδιοκτήτη που παραμένει μέχρι σήμερα.

Τώρα, όπως είπαμε, πωλείται ξανά αλλά σε δεύτερη προσπάθεια, αφού πέρυσι έγινε προσπάθεια να δημοπρατηθεί στο Μοντερέι αλλά τελικά κανείς δεν πλήρωσε το ποσό του αποθεματικού.

Ωστόσο, ο RM Sotheby's προειδοποιεί τους πιθανούς αγοραστές του ότι για να το απολαύσουν θα πρέπει να σταλεί πρώτα στο Maranello για ενημέρωση κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων και συμπλέκτη. Αυτή η επέμβαση δεν θα είναι καθόλου ακριβή. Ίσως βέβαια αυτή η ταλαιπωρία να μην είναι πολύ μεγάλη για όποιον το πάρει σπίτι του, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών θα πρέπει να πληρώσει μεταξύ 7,3 και 9,2 εκατ. ευρώ.