Εμφάνιση από τα... παλιά για τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την pole στο sprint και την εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού «έκλεισε» μαεστρικά την πόρτα στον Τζορτζ Ράσελ στην πρώτη στροφή και μετά χάθηκε.

Ο Ολλανδός δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει πιο εύκολα απότι θα περίμενε τους +8 βαθμούς στους 19 γύρους του COTA, στο Όστιν και είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κάρλος Σάινθ.

Η τρομερή Ferrari με τον Ισπανό πιλότο να βγάζει στο καυτό οδόστρωμα αγωνιστική αλητεία άρπαξε όποιον βρήκε μπροστά του, αφού ξεμπέρδεψε με τον Λεκλέρκ νωρίς, έπειτα με μία κίνηση βγαλμένη από το playbook του Φερστάπεν έμεινε στην τρίτη θέση μέχρι που...

Μέχρι που ο Λάντο Νόρις έψησε τα ελαστικά του, όπως τα φημισμένα μπάρμπεκιου του Τέξας διάφορα εκλεκτά κρέατα και καταστράφηκε στο 19ο γύρο αφού έμεινε οριακά τρίτος μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρκ.

Αντίθετα ο δεύτερος στην αρχή Τζορτζ Ράσελ αρκέστηκε στην 5η θέση -και πολύ του ήταν- αφού είχε μεγάλο θέμα με τα ελαστικά όπως και ο team mate του Λιούις Χάμιλτον.

Έτσι ο Μαξ Φερστάπεν από πέρσι στο COTA έχει μαζέψει συνολικά ένα βαθμό παραπάνω από τον Άγγλο που τον κυνηγάει φέτος, έδειξε πως παρά τις δυσκολίες που ήταν πολλές είναι εδώ και είναι έτοιμος να φτάσει μέχρι το τέλος, ή έστω μέχρι την αρχή του Grand Prix της Κυριακής.

Γιατί μην ξεχνάτε εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η Formula 1...

ΠΗΓΗ: sdna.gr