Facebook Pixel Νίκη με... ζόρια στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου η εθνική πόλο, 13-9 την Αυστραλία (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2023-07-17 10:07:00

Νίκη με... ζόρια στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου η εθνική πόλο, 13-9 την Αυστραλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Νίκη με... ζόρια στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου η εθνική πόλο, 13-9 την Αυστραλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, επικρατώντας 13-9 της Αυστραλίας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρήκε λύσεις σε καίρια σημεία του παιχνιδιού, είχε και την τύχη με το μέρος του σε μία κρίσιμη φάση της αναμέτρησης, ενώ ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα τον Μάνο Ζερδεβά, που έκανε 14 αποκρούσεις.

Η ελληνική ομάδα θα συνεχίσει με ένα θεωρητικά εύκολο ματς απέναντι στο Καζακστάν, την Τετάρτη 19/7 (11:30), πριν το ντέρμπι της Παρασκευής (21/7, 07:30) με τις ΗΠΑ, που λογικά θα κρίνει την πρωτιά στον Α΄ όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Η εθνική ήταν αρκετά νευρική στην πρώτη περίοδο, είχε κακές επιλογές στην επίθεση και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά οι δύο νεαροί της Βουλιαγμένης, ο Αριστείδης Χαλυβόπουλος και ο Στάθης Καλογερόπουλος, διατήρησαν το ματς σε ισορροπία (2-2). Στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, δύο διαδοχικά γκολ του Αργυρόπουλου (ένα με πέναλτι που κέρδισε ο Αλαφραγκής στην κόντρα κι ένα σε παίκτη παραπάνω) έδωσαν στην ελληνική ομάδα προβάδισμα με 4-2.

 

Με την άμυνα να είναι αποτελεσματική, η "γαλανόλευκη" κράτησε το πάνω χέρι ως τα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως ένα πέναλτι του Φουντούλη στο δοκάρι και ένα γκολ του Πάβιγιαρντ από την περιφέρεια επέτρεψαν στην Αυστραλία να ισοφαρίσει σε 6-6. Οι διεθνείς απάντησαν άμεσα, με τον Καλογερόπουλο να εκτελεί από κοντά μετά από ωραία ασίστ του Γενηδουνιά, για να ακολουθήσει γκολ του Σκουμπάκη στον παραπάνω από ασίστ του Φουντούλη που διαμόρφωσε το 8-6 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Οι Αυστραλοί, αξιποιώντας τη δύναμη και το καλό κολύμπι τους, έβρισκαν λύσεις από τα 2μ. και παρέμειναν κοντά στο σκορ, ενώ είχαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν στο 8-7, αλλά ο Ζερδεβάς απέκρουσε ένα σουτ του Μπάιρνς σε παίκτη παραπάνω και ένα του Πάβιγιαρντ στα ίσια. Ο Κάκαρης από θέση φουνταριστού "έγραψε" το 9-7, ο Νέγκους μείωσε με τον ίδιο τρόπο και ακολούθησε ίσως η πιο καθοριστική -σίγουρα η πιο τυχερή- φάση του παιχνιδιού.

Ο Αργυρόπουλος επιχείρησε να τροφοδοτήσει τον Κάκαρη, η μπάλα έσκασε στο νερό, πήρε περίεργη τροχιά και αιφνιδίασε τον Πόρτερ, καταλήγοντας στα δίχτυα (10-8). Το γκολ αυτό ήρθε 3΄53΄΄ πριν τη λήξη και αποδείχθηκε καθοριστικό, κυρίως ψυχολογικά. Η εθνική αξιοποίησε το... δώρο και, με γκολ του Φουντούλη στον παραπάνω και του Γενηδουνιά με πέναλτι ξέφυγε 12-8 και "καθάρισε" τον αγώνα.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπδούχο Αυστραλία): 2-2, 1-3, 3-3, 3-5

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Τιμ Χάμιλ): Πόρτερ, Λάμπι 1, Φορντ, Νέγκους 1, Πάουερ 4, Εντουαρντς, Πάβιγιαρντ 1, Μπάιρνς 1, Μπερεχούλακ, Πατ 1, Πουτ, Τάουνσεντ, Χέτζες

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Χαλυβόπουλος 1, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Καλογερόπουλος 2, Τζωρτζάτος

** Στο άλλο ματς του Α΄ ομίλου, οι ΗΠΑ επιβλήθηκαν πολύ εύκολα του Καζακστάν με 18-5.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags