Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,42μ. αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο Πανελλήνιο ανοικτού στίβου στον Βόλο και μετά τον τίτλο του τόνισε ότι μπήκε πολύ χαλαρά σήμερα, σαν προπόνηση, δηλώνοντας πως θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερη επίδοση αν ήθελε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Έκανα έναν απλό αγώνα, σαν προπόνηση ήθελα να το κάνω για μένα. Δεν είχα στόχο να πηδήξω μακριά σήμερα, απλά τα πρώτα δύο άλματα δεν μου άρεσαν καθόλου και γι' αυτό ήθελα να κάνω τουλάχιστον κάτι αξιοπρεπές. Έκανα 8,42μ., πάτησα με πίσω πάτημα.

Σήμερα πραγματικά αν ήθελα θα μπορούσα να γράψω 8,70μ., και για πλάκα κιόλας, μπορείς και χωρίς βαλβίδα, αλλά δεν με άφησε κι ο προπονητής μου κι εγώ από πριν το είχα να μην πάω να κάνω τρέλες σήμερα".

Για την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

"Θα έχω άλλον έναν αγώνα στην Ουγγαρία, σ' ένα ωραίο μίτινγκ κι εκεί θα μπω σαν προπόνηση, δηλαδή κι εκεί μπορεί να κάνω 8,30μ. - 8,40μ. Θα είμαι σε καλή κατάσταση, θα κάνουμε και λίγο πιο έντονα πράγματα στην προπόνηση.

Γι' αυτό και σήμερα ο προπονητής μου ο Πομάσκι δεν με άφησε να κάνω περισσότερα άλματα. Έκανα μόνο τρία και μου λέει "φύγε". Τον ακούω, έχει δίκιο.

Δεν αξίζει μερικές φορές όταν έχεις στόχο κάποιον άλλον αγώνα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, να ρισκάρεις. Δεν ήθελα να ρισκάρω τίποτα, γιατί η ατυχία συμβαίνει μερικές φορές αναπάντεχα και οκ, ήρθα εδώ, όπως έρχομαι πάντα στο Πανελλήνιο. Έκανα μία καλή επίδοση και είμαι ευχαριστημένος".