Ο Ρότζερ Φέντερερ ισοφάρισε τα σετ, ο Μάρεϊ μάζεψε σαν τον Φρεντ Πέρι στους 80 βαθμούς και ακολούθησε τον δρόμο του Ρότζερ Τέιλορ, του Τιμ Χένμαν και όλων των άλλων γιγάντων που η Βρετανία λατρεύει να τους κάνει φαβορί για το Γουίμπλεντον και ακόμα περισσότερο λατρεύει να τους ξεσκίζει όταν δεν αντέχουν να παίξουν τον ρόλο. Ενας ακόμα χρόνος ξεκινάει που οι Βρετανοί θα προβληματίζονται γιατί δεν μπορούν να σταυρώσουν έναν τενίστα που να κερδίσει το Γουίμπλεντον.

Τώρα σκεφτείτε το Γουίμπλεντον να παιζόταν στην Ελλάδα, να είχαμε να πάρουμε τον τίτλο 76 χρόνια, ο Ελληνας Μάρεϊ να είχε κερδίσει το πρώτο σετ και ο αντίπαλός του να ετοιμαζόταν να σερβίρει. Εκατό φουστανέλες της κερκίδας δεν θα φώναζαν στον διαιτητή «Εξω είναι, ρε μ…άκα» ; Η φουστανέλα του μικροφώνου δεν θα γκάριζε «Πάτησε τη γραμμή, πάτησε τη γραμμή, νταμπλ φάουλ» γιατί το «fault» είναι δύσκολο; Πέντε χιλιάδες δεν θα είχαν ανάψει τσιγάρο, πενήντα δεν θα είχαν σηκώσει πανό που θα έλεγε «Πιλάβιε, βάλε τον Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα» και δέκα του ΠΑΜΕ άλλο πανό «Εξω οι τροϊκανοί από την Ελλάδα»; Και πριν κάποιος βιαστεί να σκεφτεί ότι στην Αγγλία δεν έχει τροϊκανούς και ομάδες που έχουν πέσει και ότι δεν καπνίζουν και άνεργους έχουν και ομάδες που μπατίρησαν και το τσιγάρο τους το κάνουν. Επειδή όμως από τους 15 χιλιάδες που παρακολουθούσαν το ματς στο center court οι 12 χιλιάδες έχουν παίξει κάποιο τένις, μπορεί να θέλουν να δουν το Γουίμπλεντον να πηγαίνει σε Βρετανό αλλά δεν θα έκαναν ζημιά στο τουρνουά και να μην το πάρει στον αιώνα τον άπαντα.

Το Γουίμπλεντον 2012 πήγε στον Φέντερερ, τον μεγαλύτερο τενίστα όλων των εποχών. Οσο για τη Βρετανία, δεν πειράζει. Του χρόνου 77 χρόνια αφότου ο Φρεντ Πέρι έγινε μπλουζάκι, θα εμφανιστεί η νέα μεγάλη βρετανική ελπίδα. Και αν δεν το πάρει, δεν πειράζει. Υπάρχουν χώρες τόσο σίγουρες, που να διασκεδάζουν με τις αποτυχίες τους.

ΠΗΓΗ: Sportday