Ο Τζόκοβιτς έφτασε τις 32 συνεχείς νίκες από το ξεκίνημα της χρονιάς, ενώ παράλληλα εκθρόνισε τον Ισπανό από την κυριαρχία που είχε στο χώμα μέσα στην πατρίδα του, καθώς αυτή ήταν η πρώτη ήττα που δέχθηκε μετά από 38 αγώνες και πρώτη μετά από 9 αναμετρήσεις που είχαν μεταξύ τους οι δύο αθλητές.

Με τη νίκη του αυτή ο Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε την εξαιρετική χρονιά που διανύει. Πρόκειται για το καλύτερο ξεκίνημα σεζόν ενός τενίστα, μετά τις 42 απανωτές νίκες του Τζον ΜάκΕνροου το 1984!

Ο Ναδάλ είχε να χάσει στο «αγαπημένο» του χώμα από το 2009 και συγκεκριμένα, από τον 4ο γύρο του γαλλικού Open όταν ηττήθηκε από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ. Ήταν η πρώτη νίκη του Τζόκοβιτς επί του μεγάλου αντιπάλου του στο χώμα και παράλληλα, ο Σέρβος έφτασε τους 6 τίτλους στο πρώτο 5μηνο του 2011!

Ο 23χρονος Σέρβος θα εισπράξει για τη νίκη του το ποσό των 590.000 ευρώ, ενώ στις δηλώσεις του «έβγαλε το καπέλο» στον Ναδάλ: «Πάντα πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση όταν παίζεις με αυτό τον αθλητή. Ένα μεγάλο πρωταθλητή. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε πολλές φορές».