Μετά από 4 χρόνια απουσίας από το κυρίως ταμπλό του Roland Garros η Λένα Δανιηλίδου θα βρίσκεται εκεί, καθώς στον τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρω ξεπέρασε το εμπόδιο της Μάντι Μινέλα, Νο148 της παγκόσμιας κατάταξης με 7-6(6), 6-3.

Με όπλο της τους κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς και αφού εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό τις ευκαιρίες για break points που τις παρουσιάστηκαν (3/6 προσπάθειες), η Θεσσαλονικιά υπερκέρασε το εμπόδιο της τενίστριας απ’ το Λουξεμβούργο (παρά τα 7 double faults στα οποία υπέπεσε) σε 1 ώρα και 47 λεπτά.

H Λένα μπήκε δυνατά στο ματς, έκανε break σχεδόν με το "καλημέρα" και προηγήθηκε με 3-1 στα games. Ωστόσο η Μινέλα "έσβησε " το break που δέχτηκε, με αποτέλεσμα στη συνέχεια οι 2 τενίστριες να οδηγηθούν στο tie break όπου και κατέκτησε η Δανιηλίδου. Στο 2ο σετ η 29χρονη Ελληνίδα έκανε και πάλι νωρίς το break και σε συνδυασμό με το εκπληκτικό ποσοστό στο πρώτο σερβίς (άγγιξε το 70%) δεν είχε πρόβλημα να το κατακτήσει με 6-3.

Η Λένα θα αποτελέσει την αντίπαλο μιας εκ των Ναμιγκάτα (Ιαπωνία), Ζαβάι (Ουγγαρία), Αμανμουράντοβα (Ουζμπεκιστάν), 23-Κλειμπάνοβα (Ρωσία), Μπάμερ (Αυστρία), Βέσνινα (Ρωσία), Μπαλτατσα (Μ.Βρετανία), WC-Στεφανί Φορέζ Γκασόν (Γαλλία), Κράιμπας (Αμερική), 31-Ζακοπάλοβα (Τσεχία), Γκαρίγκεζ (Ισπανία), Ρας (Ολλανδία), σύμφωνα με την κλήρωση του γυναικείου ταμπλό που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή.

Η τελευταία εμφάνιση της 29χρονη Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο Παρίσι, ήταν ο αποκλεισμός στον 1ο γύρο της διοργάνωσης το 2007 ενώ η καλύτερη πορεία της Λένας στο δεύτερο Major της σεζόν ήταν ο 3ος γύρος το 2003!

Πηγή: tennis24.gr