Facebook Pixel Γιανίκ Σίνερ: Αυτός είναι ο νικητής του Australian Open 2024 (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2024-01-28 14:35:00

H "αλεπού" με τα κόκκινα μαλλιά: Ο πρώην σκιέρ που λατρεύει τη Μίλαν και έγινε πρόσωπο του Gucci (Vid)

Του Γιώργου Βροντάκη
H "αλεπού" με τα κόκκινα μαλλιά: Ο πρώην σκιέρ που λατρεύει τη Μίλαν και έγινε πρόσωπο του Gucci (Vid)

Χρειάστηκε να περάσουν 2.195 για να χάσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς και τα κατάφερε ο 22χρονος Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος έγινε ο πρώτος Ιταλός που κέρδισε το Australian Open και μάλιστα με επική ανατροπή. Το sportdog.gr σας παρουσιάζει την ιστορία του.

Από ένας φέρελπις σκιέρ, έγινε ένα από τα πιο μεγάλα ταλέντα του παγκοσμίου τένις και από σήμερα το... ταλέντο παύει να υπάρχει δίπλα του. Ο Γιανίκ Σίνερ κατέκτησε το Australian Open 2024, αφήνοντας εκτός προηγουμένως τον Νόβακ Τζόκοβιτς που είχε να χάσει έξι χρόνια στο Grand Slam και επικράτησε στον τελικό με επική ανατροπή επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο Γιανίκ Σίνερ γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 2001 και παρότι είναι παιδί της νέας χιλιετίας, δεν είναι ένας απλός τενίστας. Μεγάλωσε στο Σαν Καντίντο της Ιταλίας με τον πατέρα του, Γιόχαν, να είναι σεφ σε ένα χιονοδρομικό καταφύγιο και η μητέρα του Σινγκλίντε να δουλεύει ως σερβιτόρα.

Τένις από 7 ετών...

Ο Γιανίκ ξεκίνησε να παίζει τένις όταν ήταν 7 ετών, ενώ μεταξύ 8-12 ετών, ασχολήθηκε με το σκι που είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας. Από μικρός διέπρεψε ως σκιέρ και κέρδισε κάποιους αγώνες, αλλά ενώ ήταν πρωταθλητής στο σλάλομ, ασχολήθηκε με το τένις όταν έκλεισε τα 13 του λόγω και του πατέρα του, που το λατρεύει.

Μέσα σε λίγα χρόνια έγινε ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους νέους παίκτες της γενιάς του, ενώ άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά το 2018.

Στην Ακαδημία του προπονητή του Τζόκοβιτς

Από τα 13 του μπήκε στην Ακαδημία του Ρικάρντο Πιάτι, αφήνοντας το σπίτι του για να κάνει καριέρα στο φιλέ. Ο Πιάτι στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς λες και ο Σίνερ ήξερε τι θα του έφερνε το μέλλον.

Ο Ιταλός τενίστας έγραψε ιστορία στο Γαλλικό Όπεν 2020, όταν έγινε ο νεότερος που έφτασε στον προημιτελικό. Μάλιστα, έχει κατακτήσει δύο τίτλους ATP και έγινε ο νεότερος που πήρε τίτλο ATP, στο Sofia Open το 2020 και τώρα έγινε ο πρώτος Ιταλός που φτάνει σε έναν τελικό του Australian Open.

Σε ηλικία 18 ετών μπήκε στο Top 100 και τότε κέρδισε το Next Gen Finals και τώρα θέλει το μεγάλο Grand Slam στον τελικό της Κυριακής.

 

Με παρατσούκλι «Γιαν, η αλεπού» και η Μίλαν

Εκτός από το τένις, του αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και η αγαπημένη του ομάδα είναι η Μίλαν και δεν το έχει κρύψει ποτέ, ενώ το παρατσούκλι του είναι «Γιαν, η αλεπού».

Ο τενίστας που τον ενέπνευσε να ακολουθήσει καριέρα στο τένις είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, καθώς θεωρεί τον Ελβετό αθλητή ίνδαλμά του.

Πρότυπό του ο Φέντερερ

Μάλιστα, ο Σίνερ έχει συγκριθεί με τον Ρότζερ Φέντερερ για την ήρεμη συμπεριφορά του στο γήπεδο και την κίνησή του. Είναι εξαιρετικός τόσο με forehand, όσο και με backhand.

Το αγαπημένο τηλεοπτικό σόου του είναι το Prison Break και λατρεύει τον τραγουδιστή Eminem. Αγαπημένα φαγητά είναι η πίτσα και το σούσι, αλλά οι «ένοχες» απολαύσεις είναι η σοκολάτα και οι καραμέλες.

Κεντρικό πρόσωπο του Gucci 

Είχε γίνει το κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνια του οίκου μόδας Gucci για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του στην Τοσκάνη. Ο κοκκινομάλλης τενίστας έγινε εξώφυλλο στην ιταλική έκδοση του GQ.

To 2024 φαίνεται πως είναι η χρονιά του, αφού κατέκτησε το Australian Open επικρατώντας με 3-2 σετ επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags