Εύκολο απόγευμα για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος πέρασε στο δεύτερο γύρο του Wimbledon χωρίς να χάσει σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 3-0 (7-6 (5), 6-4, 7-5) σετ του Τάρο Ντάνιελ. Αυτή αποτελεί τη δεύτερη νίκη του «Στεφ» απέναντι στον Ιάπωνα σε ισάριθμες συναντήσεις. Ο Τσιτσιπάς έκανε περισσότερα λάθη από τον Ντάνιελ, αλλά «έκλεισε» την αναμέτρηση με εννιά άσους και 74% ποσοστό στο πρώτο σερβίς.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε καλύτερα στο ματς από τον Ντάνιελ και πέτυχε επιμέρους 3-0. Στη συνέχεια ο Ιάπωνας «απάντησε» και έφερε το σετ στα ίσια (4-4). Οι δύο τενίστες με λοβ γκειμ πήγαν στα τάι μπρέικ. Ο Έλληνας τενίστας ήταν πιο σταθερός και συνάμα πήρε το πρώτο σετ (7-6).

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρεικ στο τρίτο γκειμ και έφτασε εύκολα 5-2. Ο Έλληνας αθλητής κράτησε το σεβρίς του και πανηγύρισε με 6-4 την κατάκτηση του δεύτερου σετ.

Στο τελευταίο σετ οι δύο τενίστες πορεύτηκαν μαζί. Ο Τσιτσιπάς έδειξε ανωτερότητα και ποιότητα έκανε το μπρέικ και πήρε την πρόκριση με 7-5 από τον Ιάπωνα. Τελικά ο 25χρονος ύστερα από δυόμιση ώρες έβαλε τέλος στο ματς, παίρνοντας το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά.