Ολυμπιακός που δεν λύγισε, σήκωσε τη 2η κούπα της σεζόν! Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» η ομάδα του Αντρέα Γκαρντίνι, τα βρήκε σκούρα απέναντι στον μαχητικότατο Μίλωνα, αλλά η ποιότητα και η ψυχραιμία της, έφεραν στον Πειραιά το τρίτο Σούπερ Καπ στην ιστορία του τμήματος μετά το 3-1 σετ!

Απόλυτη ισορροπία στην εκκίνηση του τελικού με τον Ολυμπιακό να προηγείται στον πόντο και τον Μίλωνα να ισοφαρίζει πάντοτε το σκορ. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε για πρώτη φορά να πάρει προβάδισμα με δυο (6-8), όμως με ένα σερί 4-0 ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου προβάδισμα και έκανε το 10-8. Το σύνολο του Σάκη Ψάρρα προσπαθούσε να βγάλει αντίδραση μειώνοντας στον πόντο, αλλά ο Τράβιτσα,με τον Τζούριτς και τον Πέριν έφεραν τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο +3 (14-11) αναγκάζοντας τον Σάκη Ψάρρα να καλέσει το πρώτο τάιμ άουτ του τελικού. Η επιστροφή στο τάραφλεξ δεν ήταν το αναμενόμενο για τον Μίλωνα, ο οποίος έπεσε... θύμα του εξαιρετικού μπλοκ του Ολυμπιακού και έμεινε πίσω αυτή τη φορά με πέντε πόντους (18-13). Η συγκεκριμένη διαφορά, έμοιαζε... ασφαλείας για τον Ολυμπιακό ο οποίος έβρισκε σημαντικούς πόντους με Ατανασίεβιτς και Τζούριτς, ενώ στην εξίσωση μπήκε και ο Κουμεντάκης.

Όταν ο Ράσελ πήγε στο σερβίς τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον Ολυμπιακό, αφού η ομάδα της Νέας Σμύρνης βρήκε λύσεις και με ένα τρομερό σερί 6-0 και να παίρνει το προβάδισμα 24-23.

Από εκεί και πέρα το σετ μετετράπη σε θρίλερ με τον Μίλωνα να παίρνει δυο φορές σετ μπολ, τον Ολυμπιακό να τα «σβήνει» ισάριθμες και τον Κουμεντάκη να δίνει τέλος στο θρίλερ με τον δεύτερο «ερυθρόλευκο» άσο για το 29-27 και το 1-0.

Με τον Ολυμπιακό να επιβάλλει ξανά τους δικούς του κανόνες ξεκίνησε το δεύτερο σετ καθώς οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν από νωρίς προβάδισμα δυο πόντων το οποίο αναγκάστηκε να κυνηγήσει, όπως και στο πρώτο σετ, ο Μίλωνας. Μάλιστα οι κακές επιθέσεις της ομάδας της Νέας Σμύρνης, έφεραν ξανά τους παίκτες του Γκαρντίνι στο +4. Ο Μίλωνας ήταν και πάλι πολύ πεισματάρης για να τα παρατήσει και με ένα σερί 4-0 έφερε το ματς στα ίσα (12-12) ξανά με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο Ράσελ που έκανε δυο σερί άσους. Μάλιστα η ομάδα του Σάκη Ψάρρα κατάφερε να πάρει προβάδισμα δυο πόντων με τον Πολούιαν να είναι καθοριστικός (13-15). Το ματς έγινε και πάλι ντέρμπι με φοβερά ράλι να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο Μίλωνας κρατούσε το προβάδισμα με τον Ολυμπιακό να κυνηγά το σκορ, αλλά ο Μίλωνας με κρυφό... χαρτί τον Νανόπουλο και ψυχρό εκτελεστή τον Ράσελ βρέθηκε στο +4 (19-23) παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα. Φτάνοντας στα τέσσερα σετ μπολ υπέρ του Μίλωνα ο Ολυμπιακός έσβησε μόνο το ένα και ο Μίλωνας ισοφάρισε με το μπλοκ άουτ που πήρε ο Αμερικανός για το 25-21.

Καταπληκτικό στην εκκίνηση του και του τρίτου σετ με τον Μίλωνα να διατηρεί την καλή του εικόνα και τον Ολυμπιακό να αντιστέκεται στην πίεση μετατρέποντας το -2 σε +1 με τους Νεοσμυρνιώτες να ισοφαρίζουν διαρκώς. μέχρι το 10-10. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να φέρουν το ματς εκεί που ήθελαν με τα δυο μπλοκ του Τζούριτς να τους φέρνουν στο +2. Μάλιστα η διαφορά διευρύνθηκε με τον άσο του Τράβιτσα να φέρνει το σκορ στο 15-12. Η ομάδα του Γκαρντίνι ήταν περισσότερο ψύχραιμη και έχτισε μια διαφορά τεσσάρων πόντων, την οποία μείωσε ο Μίλωνας στους δυο (18-16). Οι μνήμες... ξύπνησαν από το δεύτερο σετ, αφού ο Ράσελ στην πρώτη περίπτωση κατέστεψε την υποδοχή του Ολυμπιακού και βοήθησε σε κερδισμένο πόντο, ενώ αμέσως μετά ήρθε ο άσος για το 18-17 του Μίλωνα. Παρά την ισοφάριση του Μίλωνα, οι νταμπλούχοι, διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με δυο σημαντικούς πόντους του Ατανασίεβιτς, βρήκε τον τρόπο και πήρε διαφορά δυο πόντων σε κρισιμότατο σημείο (22-20). Ο Πέριν έκανε το 23-20, ο Τζούριτς πήρε σημαντικό μπλοκ για το 24-20, ενώ ο Δημήτρης Τζούριτς εκμεταλλεύτηκε την χαλασμένη υποδοχή του Μίλωνα και έκανε το 25-20 βάζοντας μπροστά ξανά τον Ολυμπιακό!

Ντερμπάρα για αρκετή ώρα στο 4ο σετ με τον Ολυμπιακό να κυνηγά τον Μίλωνα στο σκορ και τους Νεοσμυρνιώτες να δυσκολεύονται αρκετά μπροστά στο φιλέ και να το πληρώνουν, αφού οι «ερυθρόλευκοι» σήκωσαν τείχος και με τρομερά μπλοκ, άσο του Τζούριτς και σημαντικά λάθη του Μίλωνα έκαναν το 13-9. Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα συνέχισε με την... ολύμπια ψυχραιμία της μειώνοντας στους δυο. Δυο λάθη από πλευράς Μίλωνα και ισάριθμα χτυπήματα του Ατανασίεβιτς έφεραν ξανά στον Ολυμπιακό τη διαφορά των τεσσάρων πόντων (17-13). Ο Ράσελ κρατούσε στο ματς τον Μίλωνα με... φαρμακερά χτυπήματα, όμως την κρίσιμη στιγμή μιλούσε ο Ατανασίεβιτς ανοίγοντας τη διαφορά. Όσες προσπάθειες και αν έκανε ο Μίλωνας, δεν ήταν αρκετές και ο Ολυμπιακός, πήρε το τρίτο σετ, τον τελικό και το... τρόπαιο με 3-1 σετ.

Τα σετ: 29-27, 20-25, 25-20, 25-21

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr