Το ένα μάλιστα το έχει κατακτήσει! Επίτευγμα μοναδικό, ανεπανάληπτο, αν ληφθούν υπόψη η ποιότητα και οι δομές του ποδοσφαίρου που εκπροσωπεί. Ενα ποδόσφαιρο υπανάπτυκτο, βυθισμένο στην αναξιοκρατία και την αναξιοπιστία, στα σκάνδαλα και στη χειραγώγηση από το παρασκήνιο.

Ομως αυτή η ομάδα είναι μαθημένη να πηγαίνει κόντρα στο θλιβερό ποτάμι της ελληνικής πραγματικότητας. Παιδιά τα περισσότερα, που έζησαν και έπαιξαν στο εξωτερικό και «μετάλαβαν» την εντελώς διαφορετική προσέγγιση των υπόλοιπων Ευρωπαίων στο ποδόσφαιρο. Αλλαξαν σκέψη κυρίως! Κάτι που τους βγαίνει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, όχι σαν πονηριά «βλαχομπαρόκ», αλλά σαν απόλαυση -πρώτα και κύρια- ενός παιχνιδιού.

Αυτές είναι οι μονάδες μιας ελληνικής ομάδας, που θα μπορούσε να αποτελεί αντικείμενο έρευνας για πολλά χρόνια: Πως αυτό το γελοίο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τέτοια Εθνική! Αυτή που καταρρίπτει πανηγυρικά το αξίωμα πως... «η Εθνική είναι ο καθρέπτης του ποδοσφαίρου κάθε χώρας». Αλίμονο αν ήταν ο καθρέπτης... Ούτε στα προκριματικά δεν θα μας άφηναν να παίξουμε.

Ούτε έξω από τα γήπεδά τους να περάσουμε. Το πόσο βαθιά είναι η σύγχυση στην ελληνική κοινωνία φαίνεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται αυτή η ομάδα από πολλούς εδώ: Με ειρωνεία, απαξίωση, πολλές φορές και με χλευασμό! Είναι αυτοί που αποτελούν «στρατό εθελοντών» κάποιων φαλιρισμένων (σε όλα) ομάδων. Η Εθνική μας είναι η ομάδα! Η ομάδα μας!

Πηγή: Εθνοσπόρ