Το κλίμα στο εσωτερικό της εθνικής δεν είναι και το πιο ήρεμο που θα μπορούσε πριν από μια τέτοια κρίσιμη αναμέτρηση, και αυτό κυρίως λόγω των τραυματισμών των Αβραάμ Παπαδόπουλου και Φωτάκη, αλλά και των όσων ακολούθησαν με τις ανακοινώσεις του Ολυμπιακού κατά της ΕΠΟ και του Σοφοκλή Πιλάβιου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την Κυριακή (10/06) βρέθηκε στο Γκντανσκ προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ιταλία και σήμερα (11/06) θα μεταβεί στο Βρότσλαβ έτσι ώστε να βρεθεί δίπλα στους παίκτες και να τους συμπαρασταθεί για τον αγώνα με τους Τσέχους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr, ο Σοφοκλής Πιλάβιος έχει ήδη αρχίσει τις προσπάθειες εμψύχωσης των παικτών κάτι που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.

Αυτό που επίσης πρέπει να θεωρείται δεδομένο, είναι οι χαμηλοί τόνοι που θα κρατηθούν απέναντι στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού και του "τελεσίγραφου" των "ερυθρόλευκων" για την απομάκρυνση του ιατρικού τιμ της εθνικής ομάδας μέχρι την Τρίτη (12/06). Ο Σοφοκλής Πιλάβιος πολύ δύσκολα θα απαντήσει σε αυτό το... κάλεσμα του Ολυμπιακού καθώς αυτή τη στιγμή το μόνο που ενδιαφέρει -και πρέπει να ενδιαφέρει- είναι η συγκέντρωση στον αγώνα με την Τσεχία που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την πρόκριση.

Από εκεί και μετά, όταν με το καλό ολοκληρωθεί η παρουσία της Ελλάδας στα γήπεδα του Euro 2012, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο πως θα εξεταστούν όλα τα γεγονότα και οι πτυχές γύρω από τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου ενώ θα υπάρξουν και οι σχετικές αποφάσεις.

Πάντως το όλο κλίμα που διαμορφώθηκε γύρω από το ιατρικό επιτελείο και πιο συγκεκριμένα για τον επικεφαλής αυτού κ. Χάρη Χριστόπουλο, έχουν προκαλέσει πίκρα και απογοήτευση και στον ίδιο τον γιατρό ο οποίος θα έχει περαιτέρω συζητήσεις με τον κ. Πιλάβιο μετά το τουρνουά.

Πηγή: Contra.gr