Tώρα πάμε για το απίθανο. Να νικήσουμε τους Ρώσους και ναι ευνοηθούμε από τον συνδυασμό του άλλου παιχνιδιού για να περάσουμε. Ψάξε γωνία στο δεκάρικο δηλαδή.

Ο κόουτς έριξε τα ζάρια στο ματς με τους Τσέχους και έφερε ασόδυο. Ο τερματοφύλακας που εμπιστεύτηκε φέρει μεγάλη ευθύνη και για τα δύο γκολ. Ο αιφνιδιασμός που ο κόουτς ήθελε πάση θυσία να αποφύγει σημειώθηκε και ήταν πλήρης. Μέσα σε πέντε λεπτά οι Τσέχοι μας τίναξαν την πιτυρίδα και μας άφησαν να παραπονούμαστε για το γκολ του Φωτάκη που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μικρή παρηγοριά για ένα καταδικαστικό αποτέλεσμα και μια κάκιστη εμφάνιση. Γιατί το πρόβλημα εκεί ακριβώς είναι. Χάσαμε χωρίς να κάνουμε ούτε μια κλασική ευκαιρία.

Επιδοθήκαμε σε ηρωικά γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή αλλά δυστυχώς για μας ο Τσεχ έκανε μόνο ένα δώρο. Χωρίς ουσιαστική κυκλοφορία της μπάλας και μόνο με σέντρες τα τελευταία είκοσι λεπτά παραδώσαμε μαθήματά αναχρονιστικού ποδοσφαίρου και τιμωρηθήκαμε γι' αυτό . Ο κόουτς έχει την ευθύνη και πρέπει να μας εξηγήσει δύο πράγματα. Γιατί αιφνιδιαστήκαμε και πάλι ενώ υποτίθεται ότι είχαμε επισημάνει το πρόβλημα και είχαμε δουλέψει πάνω σ' αυτό. Γιατί με την αλλαγή του Μήτρογλου - πάνω από είκοσι λεπτά - περιοριστήκαμε σε αντιποδόσφαιρο διευκολύνοντας μέχρι εκεί που δεν έπρεπε την άμυνα των Τσέχων.

Γιατί αυτά είναι δύο προβλήματα τα οποία πρέπει να δοθούν άμεσες απαντήσεις. Η αδυναμία μας να κυκλοφορήσουμε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και να την κουβαλήσουμε από την άμυνα στην επίθεση είναι πρόβλημα που δεν μπορεί να απαντηθεί στο πλαίσιο αυτού του τουρνουά. Θα περιμένουμε να αρχίσει η προετοιμασία και οι αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ για το 2014 ώστε να δούμε αν ο κόουτς έχει απαντήσεις για το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα της Εθνικής ομάδας...

Πηγή: sday.gr