Τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν προς το καλύτερο με την είσοδο της ομάδας σε μία εκ των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Εφόσον ο Παναθηναϊκός πλέον αποκλείστηκε από το Champions League, με τα έσοδα από το Europa League θα μπορέσει να “μπαλώσει” κάποιες τρύπες. Επιτακτική όμως παραμένει η ανάγκη για απόκτηση επιθετικού-γκολτζή.

Το 4-2-3-1 είναι το σύστημα που θα εφαρμόσει και φέτος ο Φερέιρα. Η ομάδα έχει μπορεί να έχει χαφ που κυκλοφορούν αξιοπρεπώς την μπάλα (Λάζαρος,Ζέκα,Κουίνσι,Σισοκό), αλλά το σημείο που πραγματικά πονάει είναι η θέση του κλασικού φορ. Πέρυσι, ο Λέτο μεταμορφώθηκε σε εκτελεστή και για μισή χρονιά έκανε πράγματα και θαύματα. Μετά τον τραυματισμό του, το κενό του δεν καλύφθηκε επαρκώς από κανέναν. Φέτος οι επιλογές στην επίθεση είναι οι εξής :

 

 

 

  • Φορναρόλι : ο Ουρουγουανός μας έχει δείξει ελάχιστα δείγματα αλλά τα στατιστικά στην καριέρα του δεν δείχνουν στόφα γκολτζή. Είναι περισσότερο ένας κινητικός επιθετικός και λιγότερο «φονιάς».
  •  

     

     

     

     

     

  • Τοτσέ : αργό και βαρύ φορ, περισσότερο δυνατός στο ψηλό παιχνίδι ενώ η πλειοψηφία των γκολ του πέρσι ήταν αυτό που λέμε «πάρε-βάλε». Τα τελειώματα του είναι τουλάχιστον απογοητευτικά ενώ εκτός περιοχής είναι εντελώς ακίνδυνος. Η γκρίνια των οπαδών είναι δικαιολογημένη.
  •  

     

     

     

     

     

  • Πετρόπουλος : πάνω-κάτω με τα ίδια χαρακτηριστικά, όμως υπερτερεί σε δύναμη και σπάσιμο της μπάλας. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν δοκιμάστηκε σε σερί παιχνίδια για να φανεί αν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.
  •  

     

     

    Συμπέρασμα

    Η χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να βγαίνει με κάποιον Τοτσέ, όμως αν ο Παναθηναϊκός θέλει το κάτι παραπάνω (ακόμα και στους ομίλους του Europa League) θα πρέπει να βρει έναν φορ με την αίσθηση του γκολ. Λαβράκια τύπου Σισοκό δεν βρίσκεις κάθε μέρα όμως δεν είναι και εξωπραγματικό να βρεθεί κάποιος με μέτριες οικονομικές απαιτήσεις που απλά θα ξέρει να …σπρώχνει την μπάλα στο πλεκτό. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ταλαιπωρημένη ΑΕΚ πριν από λίγα χρόνια έφερε επιθετικό από τη Β” Αργεντινής που φεύγοντας από την Ελλάδα είχε μέσο όρο περίπου ένα γκολ ανά δύο ματς…

    ΠΗΓΗ: Overlap.gr