Γράφει ο Παύλος Παπαδημητρίου.

Η εθνική ομάδα έχει κάνει το δύο στα δύο και με τα έξι ποντάκια που 'χει βάλει στο σακούλι ατενίζει το μέλλον της στην προκριματική φάση με μεγάλη αισιοδοξία.

Στο πρώτο ημίχρονο η εθνική παρ'ότι τελείωσε με κατοχή 68-32 δεν ήταν καλή. Το πλάτος που χρειαζόταν δεν το είχε,καθώς ο πολύ καλός Φορτούνης, αλλά και ο Μανιάτης έκλειναν προς το κέντρο και μοιραία ο Τοροσίδης κι ο Σπυρόπουλος δεν πήραν όσες επιθέσεις θα έπρεπε να εκδηλώσουν από τα δύο άκρα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Γκέκας είχε τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με την κοντινή κεφαλιά που έφυγε σύριζα άουτ και να κόψει την όρεξη στους Λιθουανούς που πάντως στα πρώτα 45 λεπτά έκανε -όλο κι όλο- ένα σουτ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η είσοδος του Μήτρογλου βοήθησε την εθνική ομάδα να κάνει αισθητή την παρουσία της στο κέντρο της άμυνας των Λιθουανών,καθώς και ο Νίνης βρήκε περισσότερο ζωτικό χώρο, αλλά και ο Τζιώλης «άφηνε πίσω» τον Κατσουράνη και πλησίαζε προς την περιοχή, για να γίνεται παίκτης βοήθειας στον Γκέκα και τον Φορτούνη.

Το γκολ (προϊόν της άριστης τεχνικής κατάρτισης του Νίνη) στο 55' ελάφρυνε τα πόδια των διεθνών, οι οποίοι έφτασαν στο σίγουρο 2-0 μετά τον καταπληκτικό συνδυασμό του κοντού και του ψηλού.

Τώρα περιμένουμε τα δυο σημαντικά ματς του Οκτωβρίου με την ελπίδα ότι μετά το τέλος τους το άθροισμα των πόντων μας θα είναι διψήφιο.

Μπράβο παίδες, προχωράμε!

Πηγή: pamesports.gr