Εχει πολύ δρόμο ακόμη, αλλά το ξεκίνημά μας είναι ιδανικό. Η Λιθουανία δεν είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν είναι και εύκολη ομάδα. Με προπονητή τον Λάζλο έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Και το πιο ευαίσθητο και αδύναμο σημείο της είναι η άμυνα. Εκείνο που δεν καταλαβαίνει κανείς είναι γιατί να χαραμίσει ο Σάντος ένα ολόκληρο ημίχρονο παίζοντας με έναν μόνο επιθετικό στην κορυφή και παίζοντας ουσιαστικά λάθος.

Οπως και στη Ρίγα σπαταλήσαμε τσάμπα ένα ολόκληρο ημίχρονο, έτσι και χθες στο Καραϊσκάκη. Ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει το ματς πολύ νωρίτερα. Ας είναι, σημασία έχει η νίκη. Με μια γκολάρα του Νίνη και μετά από έναν εξαιρετικό συνδυασμό Νίνη και Μήτρογλου. Οπως στη Ρίγα με τον Σαμαρά, έτσι και με τον Μήτρογλου χθες η Εθνική μας άλλαξε πρόσωπο στο δεύτερο μέρος.

Πολύ άσχημη εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα και μάλιστα αδικαιολόγητη σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις των Λιθουανών. Ποτέ δεν έπαιζαν έτσι, αλλά η σκληρότητα είναι φιλοσοφία του προπονητή Λάζλο, που θεωρεί (το έχει αφήσει να εννοηθεί σε μία συνέντευξή του) ότι η σκληρότητα στο παιχνίδι μπορεί να καλύψει αρκετές από τις αδυναμίες των Λιθουανών που μπορούν έτσι να φτάσουν κάπου ψηλότερα και να βγουν από τη μόνιμη αφάνεια. Ο καθένας βέβαια έχει τις απόψεις του.

Εξαιρετική η εξέλιξη του Φορτούνη, Παπασταθόπουλος και Παπαδόπουλος μπορούν να αντιμετωπίσουν τους πάντες, ο Νίνης εάν βελτιώσει κι άλλο τη φυσική του κατάσταση μπορεί να κάνει θαύματα, ενώ ο Γκέκας δικαιούται όχι σε ένα αλλά σε 101 παιχνίδια να είναι γκαντέμης και άστοχος όπως χθες. Διότι έχει δώσει πάρα, μα πάρα πολλά. Προχωράμε. Είμαστε χαρούμενοι.

Πηγή: Goal