Φυσικά και δεν αποτέλεσε είδηση η κλήση του Κατσουράνη στην εθνική μας ομάδα. Ανεξάρτητα από την αγωνιστική κατάσταση του Πατρινού μέσου, κυρίως δε την ψυχολογική του κατάσταση μετά την αποπομπή του από την Παιανία με τη ρετσινιά μάλιστα του «κακού επαγγελματία», λίγο να γνωρίζεις τον Πορτογάλο τεχνικό της «γαλανόλευκης» θα θεωρούσες... διαδικαστική την επιλογή του!

Αλλωστε ο Φερνάντο Σάντος ήταν εκείνος που πήρε στην Μπενφίκα τον «Κατσούρ» αλλά και τον στήριξε απόλυτα στις επιθέσεις που δεχόταν παλαιότερα ο τελευταίος από συμπαίκτες του στην Εθνική αλλά και από μερίδα των ΜΜΕ.

Μάλιστα, ο Σάντος προχώρησε ακόμη περισσότερο χθες, εμμέσως πλην σαφώς, καρφώνοντας τον συμπατριώτη και φίλο του Φερέιρα, αποκαθιστώντας συγχρόνως το «πληγωμένο» ίματζ του Κατσουράνη! Με τη δήλωσή του πως ο Κώστας είναι 100% επαγγελματίας! Την άκουσες, Ζεσουάλδο;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με τα στοιχεία που «έβγαλε» ο πιτσιρικάς κόντρα στην Τότεναμ, τα πολύ καλά σωματικά προσόντα, την ψυχραιμία και την ταχύτητα των επεμβάσεών του, έδειξε πως όχι μόνο αξίζει περισσότερες ευκαιρίες, αλλά σιγά σιγά μπορεί και να καθιερωθεί κιόλας στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Ειλικρινά βλέποντάς τον και γνωρίζοντας τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της «πράσινης» ΠΑΕ απόρησα γιατί ο Φερέιρα επέλεξε στο θερινό μεταγραφικό παζάρι να δαπανηθούν χρήματα για την απόκτηση δύο στόπερ.

Από τη στιγμή μάλιστα που κανένας από τους Βελάσκες και Πίντο δεν... σκίζει, δεν θα μπορούσε ο Πορτογάλος τεχνικός να εμπιστευθεί περισσότερο -εξ αρχής- νέα παιδιά όπως ο Τριανταφυλλόπουλος στην άμυνα, ώστε να κερδίσει μια επιπλέον μεταγραφή για τη θέση του κεντρικού μέσου (box to box); Εκεί δηλαδή που αποδεδειγμένα πονάνε οι «πράσινοι»; Ενα ακόμη παράδειγμα του λάθους μεταγραφικού σχεδιασμού?προγραμματισμού που έγινε το καλοκαίρι από τον προφεσόρε...

Η... ΑΤΑΚΑ

«Η γροθιά του... μουσακά»! Οι Βρετανοί φημίζονται για το ιδιαίτερο χιούμορ τους. Οπότε θα πρέπει να τους δικαιολογήσουμε που σε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση έμπλεξαν την μπάλα με τη... μαγειρική, με... ολίγη από πυγμαχία! Οπως δηλαδή συνέβη με τη «Mirror», η οποία επέλεξε τον παραπάνω γλαφυρό τίτλο για να περιγράψει την «απίθανη» (όπως τη χαρακτήρισαν στην αγγλική εφημερίδα) ισοφάριση της Τότεναμ από τον Παναθηναϊκό.

Ποιος έφαγε... τη γροθιά του μουσακά, σύμφωνα με τη «Mirror»; Μα, ο Ντόουσον από τον Τοτσέ! Εδώ που τα λέμε αν ο Αγγλος διεθνής αμυντικός της Τότεναμ γνώριζε τι γκολ έχει χάσει ο Ισπανός φορ του ΠΑΟ, μάλλον μετά από αυτό που του έβαλε θα έπρεπε να άρχιζε τα... αντικαταθλιπτικά.

ΤΟΤΣΕ

Στο γκολ-ποίημα που πέτυχε κόντρα στην Τότεναμ απέδειξε πως διαθέτει κάτι που δεν βρίσκεις στους άλλους επιθετικούς που υπάρχουν στο τωρινό «πράσινο» ρόστερ. Την κίνηση στον κενό χώρο... Θα μου πείτε πως ψάχνω ψύλλους στα άχυρα από τη στιγμή που α) αυτό το γκολ ήταν το πρώτο τη φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό που προήλθε από στράικερ και δεν προήλθε από στημένο, β) δεν υπάρχουν οι δημιουργικοί μέσοι με την ικανότητα της κάθετης πάσας (πόσω μάλλον από τη στιγμή που «φαγώθηκε» και ο Κατσουράνης).

Και η προχθεσινή από τον Σεϊταρίδη βγήκε δηλαδή από μπακ! Τι να σου κάνει λοιπόν και ο Τοτσέ όταν αποδεδειγμένα η «μηχανή» της ομάδας δεν παράγει τελικές φάσεις, δεν βάζει την μπάλα συχνά στην αντίπαλη περιοχή.

ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ 1

Με το που καρατομήθηκε από τον Παναθηναϊκό και ενώ ακόμη δεν έχει λυθεί το συμβόλαιό του ήδη κυκλοφόρησαν τα πρώτα μεταγραφικά σενάρια για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Τι πιο (για διαφορετικούς λόγους πάντως) αναμενόμενο μάλιστα να τον εμπλέκουν με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ! Βέβαια η πιάτσα των ατζέντηδων έριχνε αποκλειστικά (στο 100%) την ευθύνη για αυτήν την πρώιμη μεταγραφολογία στη... βιασύνη και τη φαντασία του (δημοσιογραφικού) σιναφιού μας. Οχι αδίκως...

ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ 2

Εννοείται πως η πλευρά του άσου δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα εν λόγω σενάρια. Και δεν είναι λογικό να «ψάχνεται» από τώρα, αφού πρώτα πρέπει να συνέλθει από την... κεραμίδα που του έριξαν κατακέφαλα οι Αλαφούζος-Φερέιρα. Στο Ολυμπιακό πάντως θα είναι τεράστια έκπληξη να ασχοληθούν με τον «Κατσούρ» αφού εκτιμούν πως στην Ελλάδα δεν τους είναι απαραίτητος και για την Ευρώπη δεν διαθέτει πλέον τα απαραίτητα τρεξίματα.

Στην ΑΕΚ (την τωρινή τουλάχιστον) εκτός από το ότι δεν υπάρχουν λεφτά για το συμβόλαιό του, μια μερίδα των οπαδών της σε ενδεχόμενη επιστροφή του θα τον αντιμετωπίσει σαν «προδότη». Τι του απομένει από το ελληνικό πρωτάθλημα; Σύμφωνα με την πιάτσα των ατζέντηδων ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Δώνη και του Ιβάν Σαββίδη. Και εδώ έχω διπλή ένσταση: από τη μία αγωνιστική, το πώς θα «κολλήσει» ο Πάμπλο Γκαρσία με τον Κατσουράνη, κι από την άλλη τον δισταγμό του Δώνη γιατί μια αντίστοιχη μεταγραφή όταν βρισκόταν στο πάγκο της ΑΕΚ, εκείνη του επίσης φίλου του Στέφανου Μπασινά, δεν του είχε βγει...

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Στην προχθεσινή αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ δύο διπλά είχαν ξεκινήσει να... κατρακυλάνε (σε απόδοση) από το πρωί της Τετάρτης. Αυτό της Τότεναμ στην Αθήνα και εκείνο της Τβέντε στο Χέλσινμποργκ της Σουηδίας! Το πρώτο είχε «ανοίξει» στο 2,20 για να πέσει λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα ακόμη και στο 1,60. Και το δεύτερο από το 2,15 είχε προσγειωθεί στο 1,67. Απλώς να θυμίσω πως και οι δύο αναμετρήσεις «καθίσανε» τελικά στο «Χ», με τους μπουκ να μετράνε τα κέρδη τους από τον «κουβά» που έφαγαν χιλιάδες παίκτες.

TOTENAM

Δεν θεωρώ πως έχει πιο βαριά φανέλα στην Ευρώπη από αυτήν του Παναθηναϊκού... Το ότι μόλις στο προηγούμενο ματς είχε αποδράσει με διπλό από το «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στη Γιουνάιτεντ σπάζοντας μια κατάρα 23 χρόνων, όπως δηλαδή το... πλασάρουν οι «πράσινοι» για να μεγαλοποιήσουν το προχθεσινό 1-1, δεν μου λέει το παραμικρό γιατί απλούστατα στο ΟΑΚΑ τα «σπιρούνια» ήταν... ελληνική ομάδα (από πλευράς ρυθμού και ενέργειας).

Μπορεί ο Βίλας-Μπόας να εκτίμησε πως κατεβάζοντας κατά τα 9/11 τη βασική ομάδα (ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από την περσινή Τότεναμ στην Τούμπα) θα έπαιρνε στο ρελαντί το ματσάκι, δεν εκτίμησε όμως την... αλαζονεία των παικτών του. Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να ονειρεύεται τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, μόνο που με με εμφανίσεις και νοοτροπία όπως εναντίον του Παναθηναϊκού άντε το πολύ να περάσει τον όμιλο.

Παικτούρες ο Μπέιλ, ο Ντεφόε, ο Λένον, ο Ντεμπελέ, ο Ντέμπσεϊ αλλά τι να το κάνεις όταν είναι τόσο μπλαζέ, χαλαροί και... περιπατητές. Στο διά ταύτα: προχθες τόσο ο Βίλας-Μπόας όσο και οι παίκτες του «αυτοκτόνησαν», με την Τότεναμ περισσότερο να προσφέρει στον Παναθηναϊκό τον βαθμό και λιγότερο οι «πράσινοι» να της τον «κλέβουν». Γι' αυτό και έπεσε... ξεφωνητό από τα αγγλικά ΜΜΕ.

ΜΑΣΑΝΤΟ

Στο «Εμιρεϊτς» δεν μπορείς να πεις ότι ήταν κακός. Το αντίθετο μάλλον... Σε συνδυασμό, όμως, με προηγούμενα παιχνίδια του, ο Πορτογάλος μου έδειξε ένα σημαντικό στοιχείο για το οποίο δεν είχε κάνει τη μεγάλη μεταγραφή, παρότι ξέρει πολλή μπάλα και έπαιζε στο Σαμπιονά.

Είναι πολύ... τσαπατσούλης και άστοχος στα τελειώματά του. Δεν είναι της... ευκαιρίας για να κάνει το γκολ. Προσόν απαραίτητο για το ψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ειδικά όταν παίζεις στις λεγόμενες «δεύτερες γραμμές», είτε ως επιθετικός χαφ είτε ως ακραίος.

Πηγή: Goal