Τι πιο εύκολο από το να πάρει κάποιος την ευκαιρία-δοκάρι του Φάνη Γκέκα στο 5ο λεπτό και να οικοδομήσει όλα του τα επιχειρήματα για το 0-0 της Εθνικής κόντρα στη Βοσνία; Ελα, όμως, που αυτή δεν θα είναι η... βασική και κυρίαρχη αλήθεια.

Η Ελλάδα δεν νίκησε όχι επειδή ο Φάνης έχασε το... άχαστο στο ξεκίνημα, αλλά γιατί δεν άξιζε να πάρει το ματς. Ηταν, στο μεγαλύτερο διάστημα, κακή, δεν είχε ανάπτυξη η οποία θα της επέτρεπε να ανοίξει την άμυνα των Βόσνιων και κυρίως μόνο με έναν Σαμαρά δεν έρχεται η άνοιξη. Αντίθετα, σου φωνάζει το... φθινόπωρο.

Οπως η ελληνική ομάδα μπορεί να επικαλεσθεί τα δύο δοκάρια, άλλο τόσο η αντίπαλός της δύναται να μιλήσει για το... σωτήριο κεφάλι του Γιάννη Μανιάτη που έβγαλε την μπάλα πάνω στη γραμμή στο σουτ του Μισίμοβιτς. Ισως ακόμη και τη φάση του 40ού λεπτού με τη σπουδαία απόκρουση του Ορέστη Καρνέζη.

Οπως κι αν έχει, η Εθνική Ελλάδας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έμοιαζε εκτός αγώνα και η τεράστια χαμένη ευκαιρία του «Σάλπι» δεν μπορεί να φτιασιδώσει το άσχημο πρόσωπο. Ναι, πολλές οι απώλειες (με μία ακόμη, του Μαλεζά, να υποχρεώνει τον Σάντος σε λύση σταυρόλεξου και στη ροή του αγώνα), όμως ούτε ρυθμός υπήρξε ούτε καθαρή σκέψη.

Αλλιώς περίμενε ο Γιώργος Καραγκούνης την ιστορική βραδιά του και την 121η συμμετοχή του στην Εθνική με την οποία χρίζεται ο απόλυτος «άρχοντας» και στους αριθμούς για τη «γαλανόλευκη». Τώρα επιβάλλεται νίκη στη Σλοβακία. Κυρίως, όμως, χρειάζεται σωστή ανάγνωση του χθεσινού αγώνα και όσων οδήγησαν την ομάδα στην ισοπαλία.

ΥΓ.: Μπορεί να έχασε ο μπασκετικός Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη, όμως η εμφάνισή του απέδειξε ότι ο Πεδουλάκης έχει δημιουργήσει μια ομάδα εξόχως ανταγωνιστική σε υψηλό επίπεδο. Η οποία, φυσικά, χρειάζεται χρόνο για να δουλέψει τη χημεία της αλλά και παίκτη ο οποίος θα μπορεί να δώσει ανάσες στον σούπερ Σχορτσιανίτη. Ο Αρμστρονγκ δεν φαίνεται ότι θα σηκώσει αυτό το βάρος.

Πηγή: Sentragoal.gr