Ενός κανονικού προπονητή που έζησε για χρόνια στην αίθουσα αναμονής του ποδοσφαίρου, περιμένοντας μια καλή ευκαιρία για δουλειά. Του την έδωσε ο Γιώργος Χριστοβασίλης, επειδή τον έπεισαν όσα είδε από τον 40χρονο προπονητή στο διάστημα της προηγούμενης σεζόν, δηλαδή τον καιρό που ο Χριστόπουλος εργάστηκε πρώτα ως βοηθός του ΝτεΜολ, στη συνέχεια ως πρώτος προπονητής των τριών αγώνων, προτού παραδώσει στον Άγγελο Αναστασιάδη και αναλάβει το εγχώριο, κυρίως, scouting.
Πιθανόν ο Χριστοβασίλης να μην είχε ενθαρρυνθεί για να ακούσει το ένστικτό του και να δώσει την ευκαιρία στον Χριστόπουλο, αν δεν συνέβαινε στον ΠΑΣ να μπει, λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών, με τόσο χαμηλές προσδοκίες στη σεζόν. Πιθανόν να μην είχε εμπιστευθεί τον Χριστόπουλο, αν δεν είχε αντιληφθεί ότι αυτός είχε αποκτήσει λαϊκό έρεισμα στα Γιάννινα χάρη στα όσα έδειξε στα λίγα ματς που κάθισε στον πάγκο και στα όσα σχολίαζαν οι ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν μαζί του. Σίγουρα δεν θα είχε εμπιστευθεί τον Χριστόπουλο, αν άκουγε όλους αυτούς τους παρατρεχάμενους που του έβαζαν δηλητήριο στο κεφάλι.
Τελικά, για την ώρα, ο Χριστοβασίλης βλέπει την επιλογή του να δικαιώνεται. Ομως το σημαντικό δεν είναι αυτό, αλλά κυρίως ο τρόπος της δικαίωσης. Δεν είναι οι 15 βαθμοί, αλλά ο τρόπος της συλλογής τους. Ο ΠΑΣ παίζει ποδόσφαιρο κανονικό, προσχεδιασμένο. Το παιχνίδι του έχει ήδη αποκτήσει σήματα κατατεθέντα και είναι αναγνωρίσιμο, με ταυτότητα. Και σύγχρονο. Κι όλο αυτό συμβαίνει με έναν εκ των χαμηλότερων προϋπολογισμών λειτουργίας ομάδας της φετινής Super League και με όλο αυτό τον περιορισμό που έβαλε στον σχεδιασμό η απαγόρευση των μεταγραφών.
Αυτό που κάνει μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στον Πανιώνιο είναι πολύ σημαντικό. Πιθανόν όμως για το ντόπιο ποδόσφαιρο να είναι ακόμη σημαντικότερο αυτό που κάνει ο Χριστόπουλος στα Γιάννινα. Κι αυτό επειδή, σε αντίθεση με τον «Ελέ», ο σημερινός προπονητής των Ιωαννίνων δεν είχε δημιουργήσει brand name με ποδοσφαιρικά παπούτσια, και μπήκε στην προπονητική για να πάρει την ευκαιρία χάρη στη γνώση και τη δουλειά του και όχι χάρη στην ποδοσφαιρική φήμη και τη δημοφιλία του.
Αν του «βγει» λοιπόν του ΠΑΣ με τον Χριστόπουλο, θα υπάρξουν επιχειρηματίες που θα γυρίσουν, επιτέλους, στο κεφάλι τους την ιδέα να μιμηθούν τον Χριστοβασίλη και να δώσουν την ευκαιρία σε προπονητές που σπούδασαν, δούλεψαν, απέκτησαν εμπειρία και σύγχρονη αντίληψη για την επιστήμη τους και δεν κάθισαν πάνω στο ποδοσφαιρικό όνομά τους για να βρουν «αμόρφωτοι» προπονητικά πάγκο, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα. Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα του 2012 ο Χριστόπουλος περίμενε ένα σωρό χρόνια κι αφού είχε δουλέψει σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό (στις ακαδημίες) μέχρι να πάρει μια ευκαιρία της προκοπής, την ώρα που έβρισκαν δουλειά και πάγκους ένα σωρό «ανεκπαίδευτοι», που δεν είχαν καν το δίπλωμα της UEFA...
Πηγή: Sportday