Ναι, φυσικά, όπως σκέφτεστε, δεν φτώχυνε ο «Τόρο» που θα δώσει ή θα του κρατήσει η Ρόμα από τις αποδοχές του, δύο χιλιάρικα από τα πολλά χιλιάρικα που εισπράττει μηνιαίως. Αφενός όμως κανείς δεν θέλει να χάνει χρήματα και αφετέρου είναι το μάθημα που παίρνει ο ποδοσφαιριστής μέσα από τον στιγματισμό του.
Το θυμάμαι αυτό το δίδαγμα να το ακούω από τα χείλη της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων παικτών που βρέθηκαν στο αγγλικό πρωτάθλημα. Πόσο άσχημα ένιωθαν από το κράξιμο που έτρωγαν από αντιπάλους, διαιτητές, θεατές, ακόμη και συμπαίκτες όταν έπεφταν θεατρικά για να παρασύρουν τον διαιτητή και να κλέψουν ένα σφύριγμα.
Ολοι τους επέστρεφαν στην Ελλάδα με τη σκέψη-καημό σχετικά με το πόσο καλύτερο θα ήταν το ελληνικό ποδοσφαιρικό θέαμα αν οι ποδοσφαιριστές δεν προσπαθούσαν να κοροϊδέψουν τον διαιτητή με το θέατρο. Ολοι τους τη βίωναν αυτή ως μια ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στον ελληνικό και τον αγγλικό ρυθμό του παιχνιδιού και φυσικά προέτρεπαν το ελληνικό ποδόσφαιρο να αλλάξει αυτή την κακή συνήθεια.
Είναι τόσο απλό να λύσεις το πρόβλημα: τιμωρείς με το βίντεο και παραδειγματίζεις. Κι αν ο ποδοσφαιριστής το επαναλάβει, η τιμωρία γίνεται όλο και πιο αυστηρή, και συνοδεύεται από μια καμπάνια που τον εκθέτει. Κάπως έτσι ο ποδοσφαιριστής-κακό παράδειγμα αρχίζει να νιώθει άσχημα. Οποιος αμφιβάλλει μπορεί να ανοίξει μια κουβέντα με τους Ελληνες που έπαιξαν ή παίζουν στην Αγγλία.
Με μια τόσο απλή κίνηση το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γλίτωνε ένα σωρό σφυρίγματα που ελαττώνουν τον ρυθμό του και συχνά καθορίζουν το αποτέλεσμα του παιχνιδιού του. Και θα εκπαίδευε διαφορετικά τους πιτσιρικάδες του, οι οποίοι μιμούνται τα ινδάλματά τους και επηρεάζονται από τις παραστάσεις τους, με συνέπεια το θέατρο να πηγαίνει σύννεφο στα ματς των ακαδημιών.
Είναι πραγματικά τόσο απλό, αρκεί να θέλεις να το κάνεις. Αν το θέλει η δική μας Λίγκα; Είναι τόσο απλή η απάντηση: εμένα περίμενε να της το προτείνω ή το πρόστιμο στον Τοροσίδη από τους Ιταλούς για να «κλέψει» την ιδέα;
Πηγή: Sportday