«Πετάω χαρταετό»: Έκφραση παικτών του βόλεϊ, όταν η δεν παίζουν καλά. Αντίστοιχη έκφραση: «Παίζαμε ρακέτες». Ας αφήσουμε όμως τις ρακέτες κι ας πιάσουμε τον επίκαιρο χαρταετό, διότι πολλοί των πέταξαν αυτές τις ημέρες, έχοντας μάλιστα εξαιρετικά κοντή καλούμπα. Ποιοί;

1) Όσοι φρόντισαν να εξοντώσουν τον Γιώργο Κατίδη με δια βίου αποκλεισμό από τις εθνικές ομάδες, χωρίς καν να ακούσουν την απολογία του. Τρομερή πρεμούρα. Το λέει η FIFA ,όμως, όπως μας είπαν. Αμείλικτη. Εντάξει το έλυσε το πρόβλημα! Ο ίδιος έβγαλε ανακοίνωση, διαπιστώνοντας πόσο ηλίθιος είναι, πόσο τραυμάτισε το κύρος και την ιστορία της ΑΕΚ, πόσο μετανιώνει για κάτι που δεν ήξερε τι σημαίνει. Καμία αντίρρηση. Πολύ πιο ηλίθιοι όμως είναι όσοι ανήγαγαν τον ναζιστικό χαιρετισμό του βλάκα σε μείζον θέμα που κυριάρχησε στην επικαιρότητα από το βράδυ του Σαββάτου, υποσκελίζοντας στις συζητήσεις των καφενείων όσα έγιναν με τους μετρ στο... πέταγμα χαρταετού δανειστές μας (των Κυπρίων συμπεριλαμβανομένων).

2) Όποια συζήτηση έτυχε να ακούσω αυτές τις ημέρες είχε πρωταγωνιστή τον Κατίδη και όχι το δράμα της Κύπρου που υπέστη το μεγαλύτερο ριφιφί στην ιστορία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος. Τα αδέλφια μας (στα οποία μετατοπίσαμε με διάφορους τρόπους την οικονομική μας καταστροφή) υπέστησαν άμεση φορολογία στις καταθέσεις τους. Η κλοπή του αιώνα. Με αυτόν τον τρόπο τα ...«στρατεύματα κατοχής»: α) δίνουν το μήνυμα και σ’ εμάς, β) εφόσον υπάρξει σκύψιμο, προφανώς θα έρθει ένα σχέδιο τρισχειρότερο των εμπνεύσεων του Κόφι Ανάν.

Κατά τ’ άλλα εμείς είχαμε να αναλύσουμε τον χαιρετισμό του Κατίδη, ρίχνοντας νεράκι στο μύλο της κάθε Χρυσής Αυγής. Το ξανακάναμε το καλοκαίρι με την Παπαχρήστου. Μετρ της μαλακίας όλοι μας. Και φυσικά πάλι όλοι είχαν άποψη. Ακόμα και η Τζούλια Αλεξανδράτου. Γιατί όχι; Καλύτεροι είναι οι άλλοι αναλυτές;

Τουλάχιστον μέσα σ’ όλα αυτά τα δραματικά έχουμε και το βόλεί να μας κάνει να γελάμε. Έπαιξε ο Φοίνικας Σύρου με τη Λαμία. Έχασε έναν βαθμό. Τον πέταξε ο ΠΑΟΚ στην Πέμπτη θέση. Κι ο πρόεδρος του Φοίνικα απεφάνθη ότι φταίει ο προπονητής. Προσέλαβε ,λοιπόν, άμεσα τον προπονητή της Λαμίας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος από τη δική του διοίκηση να κάνει το μεγάλο άλμα. Από την ξηρά στη θάλασσα. Με 10 μποφόρ στο Κάβο Ντ’ Όρο. Καλή τύχη στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο, αλλά στη θέση του δεν το ‘χω και πολύ καθαρό ότι θα το αποτολμούσα. Αυτά που συμβαίνουν στην Volleyleague είναι για γέλια και για κλάματα. Άντε να τελειώσει αυτή η αηδία να ασχοληθούμε με τίποτα σοβαρό. Ας πούμε με την εθνική ομάδα.

Καλή σαρακοστή, καλά μυαλά και κάντε καμιά νηστεία μπας και λειτουργήσει λίγο ο εγκέφαλός μας.

Πηγή: pamesports.gr