Αν ανατρέξουμε στο παιχνίδι με την Σλοβακία. Στο πρώτο ημίχρονο οι Σλοβάκοι στην έδρα τους μας πολιόρκησαν πραγματικά μπήκαν αρκετές φορές στην περιοχή μας αλλά γκολ δεν έβαλαν. Στο πρώτο ημίχρονο με τους Βόσνιους δεν μπορεί να γίνει λόγος για πολιορκία. Οι αντίπαλοι επιχείρησαν με βαθιές μπαλιές να βρουν τον Τζέκο χωρίς ουσιαστικά να μας απειλήσουν στα πρώτα τριάντα λεπτά με εξαίρεση την κεφαλιά στο πέμπτο λεπτό που έβγαλε ο Καρνέζης.

Εκεί ήρθε η στημένη φάση το άψογα εκτελεσμένο φάουλ του Μισίμοβιτς και η κεφαλιά του Τζέκο για να σημάνει την κατάρρευση της εθνικής ομάδας. Ολες οι αμαρτίες του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεδιπλώθηκαν μπροστά μας. Μειονεξία στα τρεξίματα και στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός. 

Ο Σάφετ Σούσιτς το είπε καθαρά στη συνέντευξη τύπου "Μια δουλειά είχαμε να κάνουμε εμείς, να μπλοκάρουμε το Σαμαρά. Από τη στιγμή που το καταφέραμε δεν είχαμε αμυντικά κανένα πρόβλημα". Ο Φερνάντο Σάντος από την πλευρά του έδωσε την άλλη διάσταση του παιχνιδιού μέσα σε λίγες λέξεις. "Μας χτύπησαν στα στημένα, στο δυνατό μας σημείο".  Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία της βαριάς ήττας από τους Βόσνιους. Καμία ιδέα για την επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού πλην του Σαμαρά εναντίον όλων.   Οι φίλοι αναγνώστες της  Sportday πιθανών θα θυμούνται τον τίτλο της εφημερίδας την επομένη του τελευταίου φιλικού προετοιμασίας μας με την Ελβετία.

Ο τίτλος ήταν (το 4-4-2 αλλοιώνει την γεύση). Με τη διαφορά ότι οι Βόσνιοι ήταν καλύτερη ομάδα και μας φιλοδώρησε με τρία γκολ. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στην μεσαία γραμμή είχαν συνέχεια την μπάλα στην κατοχή τους και εμείς με αφοπλισμένη την δεξιά πλευρά (Τοροσίδης, Σαλπιγγίδης) τα περιμέναμε όλα από την αυταπάρνηση του Καραγκούνη και τις ατομικές προσπάθειες του Σαμαρά. 

Τώρα θα χρειαστεί να ανασυνταχτούμε, να επανέλθουμε στο σίγουρο 4-3-3, να γαϊδουροδεύσουμε τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ και να περιμένουμε μήπως αυτοκτονήσει η Βοσνία.

Πηγή: SportDay.gr