Αδιάβαστη, άνευρη, δίχως προσανατολισμό η Εθνική ομάδα ήταν απόλυτα φυσιολογικό να δεχτεί μια βαριά ήττα από μια ομάδα που σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύει πως παίζει για να βάλει όσα περισσότερα μπορεί και να κερδίζει κι όχι για να κλέβει αποτελέσματα. Με τέτοια εμφάνιση, η Εθνική για το μόνο λόγο που μπορεί να πάει στο Ρίο, είναι για να παρελάσει στο καρναβάλι του Ρίο και όχι για να παίξει στο Μουντιάλ.

Δυστυχώς στο ματς που κρίνονταν τα πάντα η Εθνική, αλλά και ο Σάντος ήταν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Ο Κατσουράνης στην συνύπαρξη του με τον Καραγκούνη, δεν μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στην μεσαία γραμμή, ο Τζαβέλλας βάλθηκε ν’ αποδείξει πως μπορεί να παίξει χειρότερα από τον Χολέβα στις κακές του μέρες και γενικά μια ομάδα δίχως αρχή και τέλος και προσανατολισμό στο γήπεδο. Η Εθνική στη Ζένιτσα παρουσιάστηκε όχι απλά αδιάβαστη, μα πρώτα απ’ όλα δεν ήξερε τι έπαιζε. Στις στημένες φάσεις γενικώς χαμένη, όχι μόνο στα δύο τέρματα που δέχτηκε, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Η επιπολαιότητα σε αυτόν τον τομέα, συν η τραγική αντίδραση στη φάση του πέναλτι, σε μια στιγμή του αγώνα που αν τη γλιτώσεις η ψυχολογία μπορεί ν’ αλλάξει τη ροή του ματς, ήταν καταδικαστικές. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά που μας έφταιξαν.

Επί της ουσίας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν είχε δεξί χαφ. Ο Μανιάτης αγνοήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό και όταν πλέον πέρασε στο παιχνίδι ήταν πια αργά, όπως δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην έχει θέση σε αυτή την ομάδα ο Μήτρογλου. Πάλι καλά που ο Καρνέζης βρέθηκε σε καλή ημέρα, αλλά η ήττα είναι αυτή που μετράει πλέον. Μας αφήνει στην δεύτερη θέση και θα πρέπει να λέμε πάλι καλά που δεν επικράτησαν οι Σλοβάκοι να έχουν ταλαιπωρία και για την δεύτερη θέση. Βέβαια αν συνεχίσει η Εθνική με τέτοια εικόνα κι αυτή μπορεί να μπει σε αμφισβήτηση.

Το νεύρο και η διάθεση, όπως και το τσαγανό φαίνεται να λείπουν απ’ αυτή την Εθνική ομάδα. Θεωρητικά έχει το ποιοτικότερο ρόστερ ακόμα και από το EURO, αλλά αυτό το στοιχείο δεν παίζει στο γήπεδο, αν οι παίκτες δεν θα δίνουν όλα.

Πηγή: SportDay.gr