Η νίκη με 1-0 επί της Λιθουανίας χθες βράδυ στο Βίλνιους, σε συνδυασμό και με το στραβοπάτημα της Σλοβακίας στο Λιχτενστάιν, σφράγισε ουσιαστικά τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Το νικηφόρο αποτέλεσμα διατηρεί ακόμα κάποιες μικρές ελπίδες για την Εθνική μας να παλέψει την πρώτη θέση με τη Βοσνία και την απευθείας πρόκριση, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα η φυσιολογική εξέλιξη είναι το πλασάρισμα στη δεύτερη θέση και η διεκδίκηση της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας στα μπαράζ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους πιθανούς δεύτερους των υπόλοιπων ομίλων, έναν εκ των οποίων θα βρει μπροστά της η Εθνική για την πρόκριση.

Α’ Όμιλος

Για την ώρα το Βέλγιο διατηρεί έναν αέρα τριών βαθμών στην κορυφή από τη δεύτερη Κροατία. Πολλά θα κριθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, ωστόσο το πιθανότερο είναι οι Βέλγοι να διατηρήσουν την πρωτιά και να στείλουν τους Κροάτες στα μπαράζ. Άλλωστε η Κροατία έχει και τη δύσκολη έξοδο στη Σερβία, όπου αναμένεται να συναντήσει ένα πολύ εχθρικό κλίμα, λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει η συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Β’ Όμιλος

Η Ιταλία έχει καθαρίσει την πρωτιά, αλλά για τη δεύτερη θέση τα πράγματα δείχνουν μπερδεμένα. Σε περίπτωση που η Δανία κερδίσει την Αρμενία την Τρίτη θα μπει κι αυτή γερά στο κόλπο με τις Βουλγαρία και Τσεχία. Μάλιστα το πρόγραμμα την ευνοεί σημαντικά και δεν αποκλείεται οι Δανοί να καταφέρουν να... προσπεράσουν και Βούλγαρους και Τσέχους στην τελική ευθεία και να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τα μπαράζ.