Εντάξει, φιλικό ήταν. Όμως οι Αυστριακοί αυτήν την εποχή δεν είναι για πέταμα, το αντίθετο μάλιστα. Έχουν ένα συγκρότημα με το περισσότερο ταλέντο της τελευταίας 15ετίας. Και όμως οι παίκτες του Σάντος έβγαλαν και διάθεση και πάθος. Και πάνω από όλα, έδειξαν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, παίζοντας επιτέλους και ποδόσφαιρο. Δεν ήταν η συνήθης «κουραστική» (ας μου επιτραπεί η έκφραση)εθνική, αλλά ένα συγκρότημα που χαιρόσουν να το βλέπεις. Με διαρκή κίνηση, τρέξιμο, αλληλοκάλυψη και κυρίως διάθεση για την νίκη μέχρι το 90. Για αυτό και η εικόνα μας ήταν ολοένα και καλύτερη όσο περνούσαν τα λεπτά.

Σημειώστε δε, πως έλειπε ο μακράν πιο ποιοτικός, πλέον, Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο Σαμαράς, αλλά και οι καραγκούνης-Σαλπιγγίδης-Αβραάμ, που για αυτή την εθνική είναι μονάδες βασικές. Όλοι όσοι έπαιξαν (με καλύτερο νομίζω τον Κονέ) έδωσαν την εικόνα ενός συνόλου, που έχει ασπαστεί τις αρχές του παιχνιδιού του Σάντος. Αποδεικνύοντας, ότι λίγο περισσότερη προσοχή, εάν είχαμε δείξει στα ματς με την Βοσνία, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για την πρόκριση στο μουντιάλ. Διότι αυτή η εθνική είναι σταθερά υψηλά, στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας των ευρωπαϊκών ομάδων, πίσω από εκείνες, τις λίγες, που διεκδικούν τα μεγάλα τρόπαια.

Μπορεί σε αυτό το ματς να βγάλαμε λίγα περισσότερα αμυντικά κενά, σε σχέση με αυτό που μας έχει συνηθίσει η συνεπής εθνική. Λογικά όμως, αφού παίξαμε πολύ περισσότερο επιθετικά και πόσο μάλλον σε ένα φιλικό. Όχι και τόσα ή τέτοια όμως, που να μας ανησυχούν. Το μεγάλο μας όπλο είναι πάντα εκεί. Και ας γκρινιάζει ο Σάντος, γιατί έτσι πρέπει να κάνει. Να ζητά το άριστο.

Και ένα τελευταίο κομμάτι, που μου άρεσε υπερβολικά πολύ. Περισσότερο και από τα γκολ του Μήτρογλου ή τα δύο δοκάρια. Ο τσαμπουκάς, που είχαν στο παιχνίδι τους οι διεθνείς. Και γερές κλωτσιές έριξαν (ενώ συνήθως είμαστε μια σοφτ ομάδα). Και φάουλ σκοπιμότητας έκαναν, και ας ήταν φιλικό ματς. Και ουδείς από τους παίκτες έδειξε να αδιαφορεί και σε αυτό τον τομέα, αλλά έτρεχαν παντού και συνέχεια, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Ήθελαν τη νίκη, την κυνήγησαν και την πήραν δίκαια.

Πηγή: pamesports.gr