• Είναι αλήθεια ότι ο Χολέμπας προβλημάτισε στα φιλικά του Ολυμπιακού σχεδόν σε όλη την προετοιμασία. Ενώ ήταν από τους καλύτερους, όπως πάντοτε άλλωστε σε φυσική κατάσταση, μέσα στα παιχνίδια είχε πολλές κακές επιλογές, τόσο επιθετικά, όσο κι αμυντικά.

• Το…εκνευριστικό με τον Γερμανό, είναι ότι από τότε που φούντωσε το θέμα της μεταγραφής του στην Μπεσικτάς, που όλα δείχνουν πως θα ολοκληρωθεί άμεσα αν κρίνουμε (εκτός όλων των άλλων) κι απ΄ όσα λέει ο ίδιος ο διεθνής άσος σε οφ δε ρέκορντ συζητήσεις του, έχει αρχίσει κι ανεβάζει την απόδοσή του με αποκορύφωμα το φιλικό της εθνικής στην Αυστρία.

• Ο Χολέμπας είχε μία έξοχη προσωπική ενέργεια που κατέληξε στο δεύτερο γκολ του Μήτρογλου, είχε ένα φανταστικό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι της Αυστρίας, είχε μία εξαιρετική σέντρα στο α΄ ημίχρονο στον Κονέ, που δε θυμάμαι τέτοια να έβγαλε σε όλα τα φιλικά του Ολυμπιακού (!), ενώ κι αμυντικά κράτησε καλά τη θέση του.

• Μάλιστα, στα τρία τελευταία παιχνίδια στα οποία έχει παίξει ο 29χρονος αριστερός μπακ, έχει δημιουργήσει ισάριθμα γκολ! Εκείνο του Σιόβα (με κόρνερ) στο Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 2-1, εκείνο του Φουστέρ (με μπάσιμο από αριστερά) στο Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1 κι αυτό του Μήτρογλου στο Αυστρία-Ελλάδα 0-2.

• Τέλος πάντων, το φιλικό της εθνικής ίσως να κάνει καλό στον Κώστα Μήτρογλου, που αν μη τι άλλο δεν είχε ρέντα όλο το καλοκαίρι, αφού σκόραρε για πρώτη και τελευταία φορά στο εναρκτήριο φιλικό του Ολυμπιακού, με εκείνη την ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Στο σέντερ φορ πάντα κάνει καλό όταν σκοράρει, αφού τις περισσότερες φορές όλα έχουν να κάνουν με την ψυχολογία του.

• Παρεμπιπτόντως, ο Σιόβας κι ο Μανιάτης είχαν μία πολύ ώριμη παρουσία σε αυτό το παιχνίδι, με τον αριστεροπόδαρο σέντερ μπακ να αποφεύγει κάθε λάθος, να έχει καλές τοποθετήσεις κι επεμβάσεις και τον δεξιοπόδαρο μέσο να βοηθάει κι ανασταλτικά, αλλά και δημιουργικά, ενώ ουκ ολίγες φορές πάτησε απειλητικά την αντίπαλη περιοχή. Κι αν απέφευγε κι ένα εύκολο πούλημα της μπάλας θα ήταν άψογος.

• Τέλος, ο Μανωλάς, αν κι έπαιξε λιγότερο, πρόλαβε κι είχε αρκετά πολύ έγκαιρα κοψίματα. Απλά δεν είχε κανένα λόγο να επιχειρήσει να κάνει κάτι πολύ δύσκολο στα τελευταία λεπτά, αφού κατέληξε σε λάθος, από το οποίο οι Αυστριακοί εύκολα θα μπορούσαν να σκοράρουν κι έτσι να μουτζουρώνονταν η καλή εικόνα του. Γενικά είναι ένα «θέμα» για το νεαρό αμυντικό να παίζει όσο πιο απλά γίνεται.

Πηγή: sport-fm.gr