Λιχτενστάιν σημαίνει πέτρα και φως. Ε στο ματς της Εθνικής μας κόντρα στο Λιχτενστάιν, η πέτρα ήταν ο γκολκίπερ των γηπεδούχων και το φως ο Κώστας Μήτρογλου. Ο διεθνής φορ χάρισε τη νίκη σε ένα ματς που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή για το πως πρέπει να αγωνιστεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους τρεις εναπομείναντες τελικούς.
Ο Φερνάντο Σάντος είχε ζητήσει από τους παίκτες του να είναι απόλυτα επαγγελματίες για το παιχνίδι κόντρα στο Λιχτενστάιν. Μία ομάδα που στο ρόστερ της είχε πάνω από δέκα ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, έναν εκ των οποίων (Όερι) στο επάγγελμα είναι οικοδόμος, κάποιοι ηλεκτρολόγοι και μερικοί φοιτητές.

Στο πρώτο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε κάτι σαν ποδόσφαιρο, χωρίς νεύρο, χωρίς κίνηση και πάθος, κάνοντας τους αντιπάλους τους να φαίνονται αντίπαλοι ικανοί να μας στερήσουν την πρόκριση. Στο ημίχρονο ο Πορτογάλος τεχνικός τους είπε το εξής απλό: "Αναλάβετε τις ευθύνες σας".

Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε μια άλλη ομάδα που από το πρώτο δευτερόλεπτο ήθελε να τελειώσει τη δουλειά. Κι εκεί που έχτιζε κάτι καλό, παραλίγο ο Χολέμπας να το γκρεμίσει. Ο Γέλε αρνιόταν πεισματικά στον Μήτρογλου να παραβιάσει την εστία του και κάπου εκεί το άγχος μεγάλωνε.

Είναι τέτοιο όμως το σθένος και ο ζήλος που έχει για το γκολ ο Μητρογκόλ, που δεν υπήρχει περίπτωση να το αφήσει έτσι το πράμα. Λειτούργησε ως άψογος επαγγελματίας. Χωρίς να τον παίρνει από κάτω, συνέχισε την πολιορκία μέχρι να πέσει το κάστρο του Λιχτενστάιν και τα κατάφερε, γιατί ο επιμένων νικά. Από το σημερινό ματς η Εθνική μας ομάδα, πέραν των τριών βαθμών, κέρδισε και τον μελλοντικό της σκόρερ.

Πηγή: novasports.gr