Η αστυνομία βγάζει δελτίο Τύπου πως 46 μάλωναν με μία είσοδο, ο Μελισαννίδης κράζει τον Μαρινάκη μέσω διαρροών – πηγαδιών, ο Μαρινάκης απαντά μέσα από τους γνωστούς κύκλους. Κάποιοι πάνε βλέπουν ακόμη τους Σκόρπιονς και στη Θεσσαλονίκη με πήραν τηλέφωνο φίλοι για να τους βάλω στη συναυλία ενός Χαρούλη γιατί γινόταν σφαγή. Τα έχω χάσει.

Διάβαζα ένα κείμενο πριν που έγραφε πως απογοητεύτηκε το κοινό που πήγε να παρακολουθήσει τους Σκόρπιονς. Δηλαδή, τι περίμενε να ακούσει από μία μπάντα που από σπόντα και για λίγο τα μέλη της δεν έζησαν έναν παγκόσμιο πόλεμο; Αυτοί φταίνε ή οι όσοι πληρώνουν για να τους δούνε ακόμη;

Η κόντρα ΠΑΟΚτσήδων – ΧΑ κόπασε μέχρι την επόμενη φορά. Ήταν μαθηματικό να συμβεί κάτι και σε σχέση με τα όσα περίμενα να γίνουν με αφορμή εκείνο το κείμενο με τους καρπαζοεισπράκτορες, πάλι καλά να λένε. Ουσιαστικά τίποτα δεν έγινε και δεν υπήρχε και στόχος να γίνει κάτι σημαντικό. Μέρα μεσημέρι, δεν πας για σοβαρό μπάχαλο δίπλα σε δικαστήρια και τμήμα. Βέβαια 46 άνθρωποι θα πληρώσουν δικαστικά και δικηγόρους και αυτός είναι ο τρόπος που έχει αποφασιστεί από το σύστημα να λειτουργήσει. Σου λέει, πόσο καιρό θα έχουν λεφτά αυτοί να πληρώνουν δικαστήρια; Έχει μια λογική και αυτό. Κουτοπόνηρη, αλλά λογική.

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, η Εθνική μπάσκετ που έχανε από τους Φιλανδούς, κέρδιζε τους Ισπανούς. Στο ίδιο μήκος κύματος και αυτοί με την κοινωνία μας. Βέβαια υπάρχει ανάγνωση γι΄ αυτό και αφορά το άθλημα και την εποχή του.

Έβγαλε μία εγκύκλιο το υπουργείο οικονομικών που έδωσε πάτημα σε διαφόρους να πούνε πως είναι βολικό για τον ΠΑΟΚ και πως αν δεν μπει η ΠΑΕ σε αυτό ο Σαββίδης δεν θέλει να πληρώσει. Εμένα μου σφύριξαν πως σε δύο εβδομάδες περιμένει κάτι ο μεγαλομέτοχος. Και πάλι έστειλα μήνυμα που έγραψα ΟΚ και πήγε Οκτώβριος. Μισό να στείλω το δεύτερο.

Κάποιοι με ξεφώνησαν στο προηγούμενο άρθρο για τον Μήτρογλου. Δεν έγραψα ποτέ πως είναι κακός παίκτης, αλλά πως κάνει καλά μία δουλειά. Την εκτέλεση. Είναι αστείο να νομίζει κάποιος πως κράζω τον Μήτρογλου επειδή παίζει στον Ολυμπιακό. Μετά από τόσα χρόνια στη δουλειά έχω μάθει να διαχωρίζω το συναίσθημα. Άλλωστε, ΠΑΟΚτσάκι είναι κι αυτό, από τις Κρινήδες Καβάλας το χωριό του Γ.Χ. Όποιος δεν είναι ΠΑΟΚ εκεί τον ρίχνουν στον τοπικό Καιάδα.

Να κάνω λοιπόν σύγκριση του Μήτρογλου με τον Κλάους γιατί αυτό μου ζητήθηκε. Εκτός περιοχής ο Μήτρογλου είναι καλύτερος με την μπάλα στα πόδια και στην εκτέλεση. Είναι πιο δυνατός, με καλύτερη υποδοχή. Στην εκτέλεση εντός περιοχής, ο Κλάους υπερτερεί λόγω μυαλού στον πρώτο χρόνο, αλλά υστερεί στην εκτέλεση αφού γίνει η επαφή. Στον πρέσινγκ είναι καλύτερος ο Κλάους και γενικά στην ομαδική λειτουργία και την ομαδικότητα. Μεταξύ μας, για τον Κλάους θα πλήρωνα περισσότερα όχι γιατί είναι καλύτερος παίκτης – αφού δεν είναι – αλλά γιατί θα ήξερα ακριβώς τι θα πάρω και δεν θα έχανα την ισορροπία μου μέσα στην ομάδα. Αυτά.

Και πάμε στις αγαπημένες μου διαρροές. Ζω για τη μέρα που οι …κύκλοι θα βγάζουν προς τα έξω μόνο χοντράδες. Ήδη σε αυτή την κόντρα Μαρινάκη – Μελισσανίδη είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Από τώρα περιμένω τους αγώνες ΑΕΚ – Ολυμπιακού σε μία τριετία. Υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα θα συμβούν.

ΥΓ: Έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα για τον αγώνα στη Βέροια. Τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν έχουμε νικήσει, αλλά δεν έχουμε σκοράρει. Αυτή η σιγουριά που έχουμε πριν από τους αγώνες επειδή παίζουμε σε μία δικιά μας κοντινή πόλη, μάλλον είναι άστοχη γιατί το ουσιαστικό κίνητρο εμφανίζεται στους παίκτες των γηπεδούχων. Ο κόσμος δεν κερδίζει αγώνες πλέον, οι ομάδες κερδίζουν. Και αν ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Νίνη κεντρικό χαφ δίπλα στον Τζιόλη, όσο ανεβασμένος θα είναι δημιουργικά, τόσο δύσκολα θα βρει αμυντική ισορροπία. Και η Βέροια μόνο κακή ομάδα δεν είναι. Μεσοεπιθετικά, έχει ταλέντο και είναι επικίνδυνη.