Είχε συμβεί και με τον Ρεχάγκελ, βέβαια. Αλλά και με τον Αλκέτα Παναγούλια. Με το όποιο θέαμα, καλό ή κακό, αυτή η εθνική ομάδα μάς έχει χαρίσει τα πάντα. Εχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Με τα όποια λάθη, δεν είναι δίκαιο και σωστό να την απαξιώνουμε.

Αυτή η εθνική ομάδα, ο Θοδωρής ο Ζαγοράκης, ο Γιώργος ο Καραγκούνης, ο Στέλιος ο Γιαννακόπουλος, ο Νικοπολίδης, ο Μπασινάς και όλα αυτά τα παιδιά και βέβαια τα παιδιά της Εθνικής του σήμερα, ο Σαμαράς, ο Σαλπιγγίδης, ο Νίνης, όλοι έχουν οδηγήσει αυτήν την ομάδα στα τελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, στα τελικά των τελευταίων Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και στα πιο ψηλά βαθμολογικά κλιμάκια. Ναι, δεν είναι ωραίο το θέαμα, ναι, η απόδοση των παικτών ήταν από μέτρια έως κακή.

Εχει όμως πολύ μεγάλη διαφορά η κριτική από την απαξίωση. Οσοι τους απαξιώνουμε, κάνουμε λάθος και θα έχει κόστος και στο κοινό και στην εθνική ομάδα αυτό. Δεν μπορείς να αποκαλείς ταγάρι και άσχετο τον Καραγκούνη, τον Σαμαρά και τα άλλα παιδιά. Και αυτό όταν πριν από λίγες μόνο μέρες το ρεπορτάζ ανέφερε ότι τον Σαμαρά που διαπρέπει στη μεγάλη Σέλτικ καλοβλέπει η Μπαρτσελόνα και ο Καραγκούνης σε αυτήν την ηλικία παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εθνική ομάδα δεν είναι η ομάδα μας. Είναι η πατρίδα και χρέος έχουμε να την ενισχύουμε πάντοτε και να είμαστε δίπλα της. Και απέναντι σε όλα αυτά τα παιδιά που έπαιξαν και παίζουν στην εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια μόνο ευγνωμοσύνη μπορούμε να τους χρωστάμε, ως Ελληνες φίλαθλοι. Διότι αν ρίξεις μια ματιά στην ιστορία, από τα 100 παιχνίδια που έχουν παίξει με το εθνόσημο στο στήθος, στα 99 έχουν δώσει και την ψυχή τους.

Δεν µας ξεπούλησαν

Και τα παιδιά της Εθνικής δεν µας ξεπούλησαν και δεν έφεραν καµία τρόικα. Μόνο χαρές µας έχουν δώσει. Και δεν θυµάµαι περίπτωση αθλητή στην εθνική οµάδα ποδοσφαίρου να έχει εγείρει αξιώσεις και να έχει εκβιάσει προκειµένου να προσφέρει στη φανέλα µε εθνόσηµο.

Η MAFIA που έγινε... αρνάκι

Οταν ανακοινώθηκε η ποινή της UEFA σε βάρος του ΠΑΟΚ για τους υπεράριθµους στον αγώνα µε τη Σάλκε, κάποιοι έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η ευρωπαϊκή οµοσπονδία έχει βάλει στο µάτι και καταδιώκει τον ΠΑΟΚ και, µάλιστα, δεν δίστασαν να κάνουν λόγο για UEFA µαφία. Μετά την αποδοχή των θέσεων του ΠΑΟΚ απ' την αρµόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής οµοσπονδίας και την αθώωσή του, το ερώτηµα που τίθεται στους θλιβερούς φτηνούς λαϊκιστές είναι: «Η µαφιόζικη UEFA πήγε βόλτα ή έγινε... αρνάκι;».

SMS

Εκείνο που πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ και κυρίως οι οπαδοί του «δικέφαλου» είναι πως σε ένα επόµενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ ακόµη και ένας πυρσός να ανάψει, η UEFA θα είναι αµείλικτη. Και όταν λέµε αµείλικτη, µιλάµε για ποινή αποκλεισµού απ' όλες τις διοργανώσεις για ένα χρόνο. Και αυτό διότι δεν πρέπει να ξεχνάµε ότι στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα µε τη Ραπίντ του εχει επιβληθεί ποινή αποκλεισµού ενός χρόνου αλλά µε αναστολή.

Και το µήνυµα προς τον δικηγόρο και τον γενικό διευθυντή του ΠΑΟΚ από την αρµόδια επιτροπή της UEFA ήταν σαφέστατο. Μάλιστα, ηγετικό στέλεχος της ευρωπαϊκής οµοσπονδίας off the record ενηµέρωσε τη διοίκηση του «δικέφαλου» ότι µε το παραµικρό την επόµενη φορά η UEFA θα ειναι αµείλικτη και συνέστησε πιστή εφαρµογή των µέτρων ασφαλείας σε όλους τους αγώνες.

ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;

Ο Νίκος Σταυρόπουλος µίλησε χθες στον Arena FM και είπε τα καλύτερα για την οµάδα µπάσκετ του ΠΑΟΚ. Και βγήκε και µίλησε µετά από δυο συνεχόµενες νίκες. Αγαπηµένε µου Νίκο, καλό και αναγκαίο είναι να βγαίνεις και να µιλάς και µετά από ήττες. Και κυρίως µετά το ντέρµπι µε τον Αρη, όταν έβλεπες πως σούβλιζαν τον προπονητή και άµεσο συνεργάτη σου Σούλη Μαρκόπουλο.

Πηγή: Goal