Αν υπάρχει ένα συναίσθημα που επικρατεί στο Βουκουρέστι, αυτες τις λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με την Ελλάδα, είναι ένας παροξυσμός, μια τρέλλα για την ανατροπή του 3-1. Θεμιτό και λογικό ως ένα σημείο, όμως πραγματικά φρενίτιδα έχει καταλάβει τους Ρουμάνους, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εθνική μας. Και το τι θα αντιμετωπίσει στο εθνικό στάδιο το βράδυ. Αυτή η "τρέλλα" των Ρουμάνων κινείται σε δύο επίπεδα.

Το πρώτο είναι το αγωνιστικό. Τίτλοι εφημερίδων, εκπομπές στην τηλεόραση, έχουν ένα και μοναδικό σύνθημα. ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ! Που μεταφράζεται και σε αλλαγή του συστήματος από τον Πιτσούρκα. Όλοι οι συνάδελφοι, που επικαλούνται πηγές στην Ομοσπονδία (ξέρετε, ό,τι γινόταν και στην Ελλάδα μέχρι την έλευση του Ρεχάγκελ), αναφέρουν ότι έχει καταλήξει στο να αγωνιστεί με 1 αμυντικό χαφ, και 4 επιθετικούς μέσους, πίσω από τον Μάρικα. Μοναδική διαφωνία τους είναι στα πρόσωπα, καθώς ο καθένας παραθέτει και το δικό του αρχικό σχήμα. Μεγάλη σημασία έχει σε αυτό, η θέση του αρχηγού Κίρικες. Αν δηλαδή παίξει κανονικά στα στόπερ (με τον Χόμπαν αμυντικό χαφ), ή λόγω της μάσκας, που θα του περιορίζει την όραση, μεταφερθεί σαν αμυντικό χαφ, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να "χάσει" φάση. Επίσης ο Τόρζε, από τους ελάχιστους διασωθέντες στο Καραϊσκάκης, για άλλους θα παραμείνει στην 11άδα και κατ άλλους θα δώσει την θέση του στον Νικολίτσα. Με βάση αυτά τα δεδομένα, να δώσουμε και τα καινούργια προσχέδια ομάδας, που μέχρι το βράδυ είμαι βέβαιος θα αλλάξουν εκ νέου:

Ταταρουσάνου/ Ματσέλ, Κίρικες (Γκαρντός), Γκόιαν, Ρατς/ Χόμπαν (Κίρικες)/ Τόρζε (Νικολίτσα), Μαξίμ, Στάνκου, Τανάσε (Γκρόζαβ)/ Μάρικα.

Σε αυτούς προσθέστε δύο ακόμη ερωτηματικά. Ο Λατοβλέβιτσι κάποια στιγμή έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντί του Ρατς, με τους Ρουμάνους όμως να θεωρούν , πως ήταν μια κίνηση να "πιεστεί" ο αρχηγός, που δεν ήταν καλός στον Πειραιά. Και κάτω από τα γκολπόστ, πάντα υπάρχει η πιθανότητα του Παντιλίμον, εφόσον ο Ταταρουσάνου νιώσει και πάλι ενοχλήσεις.

Το δεύτερο επίπεδο "τρέλλας", αφορά στην διαιτησία. Ούτε σε ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Δεν έχει προηγούμενο, ιδιαίτερα για ματς εθνικών ομάδων, αυτό που συμβαίνει. Ο Προέντσα, όπως φάνηκε και στην χθεσινή Συνέντευξη Τύπου είναι στο επίκεντρο, αλλά στο κάδρο πλέον βρίσκεται και ο Σέρβος Μάζιτς. Έχουν ανασύρει κάθε πιθανή και απίθανη πληροφορία για την ζωή του και ήδη κάνουν αναφορά στο ότι δίνει εύκολα κίτρινες κάρτες, και ότι έχει "προωθηθεί" απότομα (!) τα τελυταία χρόνια από την ΟΥΕΦΑ. Απίθανα πράγματα.

Και το κερασάκι. Στο τηλεοπτικό τρέιλερ της μετάδοσης, ο Ρουμάνος εκφωνητής καλεί τον κόσμο να δει το ματς και την προσπάθεια ανατροπής του 3-1, που έγινε με γκολ οφσάιντ (!) όπως χαρακτηριστικά αναφέρει!!!

Πηγή: pamesports.gr