Οι έχοντες και κατέχοντες (εξουσία τουλάχιστον …) στον τόπο μας σπεύδουν – παντού και πάντοτε - να εκμεταλλευθούν τις καταστάσεις!

Έτσι κι ο πρόεδρος της ΕΠΟ έσπευσε, να βουτήξει την Ομοσπονδία στην κολυμβήθρα της πρόκρισης. Έσπευσε να εξαγνίσει την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Ομοσπονδία. Η εμπλοκή της ΕΠΟ ευλόγως κι ορθώς στην εθνική Ελλάδας της αποδίδει μεν, εύσημα για την διαχείριση της. Δεν της εκδίδει όμως, συγχωροχάρτι για πλείστες όσες αμαρτίες της πληρώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι είναι αυτές ακριβώς οι αμαρτίες, οι αιτίες για λοιδορίες …

Η ΕΠΟ είναι υπό έλεγχο και οικονομικό και δικαστικό. Ο έλεγχος αυτός δεν επιβλήθηκε από «κονδυλοφόρους» τους οποίους έριξε στην πυρά από το Βουκουρέστι ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Οι «κονδυλοφόροι» δεν διαχειρίζονται τα έσοδα της. Δεν επιλέγουν την ΚΕΔ. Κατ’ επέκταση δεν ορίζουν διαιτητές. Δεν ανεβοκατεβάζουν ομάδες. Δεν εμπλέκονται στο σκάνδαλο των ιατρικών υπηρεσιών. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι «κονδυλοφόροι» αλλά … Ε, δεν ευθύνονται για όλα τα κακά της ΕΠΟ. Πώς να το κάνουμε δηλαδή;

Θεωρούμε σοβαρό παράγοντα – επειδή μόνον ως παράγοντα τον κρίνουμε – τον Γιώργο Σαρρή. Θεωρούμε όμως, μη σοβαρές τις αναφορές του περί «κάποιων οι οποίοι λοιδορούν και δυσφημούν το ποδόσφαιρο» την ώρα κατά την οποία ζούμε μία εθνική ανάταση! Και το χειρότερο; Έκανε τις αναφορές αυτός, ο οποίος …κληρονόμησε αμαρτίες. Αιτίες, με άλλα λόγια, για να λοιδορείται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρεμπιπτόντως: Για τα περί δυσφήμισης, η οποία είναι ποινικά κολάσιμη πράξη, ευθύνη φέρει και πάλι, η ΕΠΟ. Και τούτο επειδή δεν (εάν κι εφ όσον …) αντιδρά καθίζοντας στο σκαμνί τους δυσφημιστές!

Η ΕΠΟ – επαναλαμβάνουμε – φυσικά και δικαιούται κομμάτι από την πίτα της επιτυχίας της εθνικής Ελλάδας. Η εύλογη κι ορθή εμπλοκή της Ομοσπονδίας στην διαχείριση της συνέβαλε στην επιτυχία. Άλλο όμως, είναι το ένα γεγονός κι άλλο, το άλλο:

Η πρόκριση της εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την ΕΠΟ. Δεν είναι πέπλο λήθης για την ΕΠΟ. Δυστυχώς ο Γιώργος Σαρρής αν κι συνήθως υγιώς σκέπτεται, συνεχίζει αυτήν την (καθ’ ημάς…) αρρωστημένη τακτική των προκατόχων του. Επιμένει κι αυτός να κρύβει τα κακώς κείμενα της ΕΠΟ κάτω από το χαλί της εθνικής Ελλάδας.

Ουδείς, ουδέποτε λοιδόρησε και δυσφήμησε την Εθνική μας ομάδα. Την Ομοσπονδία λοιδορούν επειδή αυτή τους δίνει χώρο, τρόπο και τόπο.

Γιατί λοιπόν, κύριε Πρόεδρε σοβαρός ων, το κάνατε αυτό; Και μας (το) «χαλάσατε»;

Πηγή: pamesports.gr