Τίμια η προσπάθεια τους και δίκαιη πέρα για πέρα η πρόκριση της εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Θα ήταν αμαρτία να πέρναγε αυτή η Ρουμανία και να μέναμε εμείς στην απ’ έξω. Πολύ κατώτεροι ομάδα οι σαλταδόροι στα μπαλκόνια και στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών...

Ωραία το διαχειρίστηκε και το χθεσινό ματς ο Σάντος. Επειδή ήταν σίγουρο ότι οι Ρουμάνοι θα ξεκίναγαν με λύσσα στο Α’ 15λεπτο, ο Σάντος φύλαξε των κώλο του και έκλεισε αριστοτεχνικά τους χώρους, δίνοντας εντολή να μην ανεβαίνουν και να πρεσάρουν ψηλά οι παίκτες του, διότι σε αυτό το διάστημα υπήρχε κίνδυνος να δεχθούμε γκολ. Ήταν βέβαιο ότι μετά το 15’ οι Ρουμάνοι θα ξεθύμαιναν και έτσι θα βρίσκαμε την ευκαιρία να βγούμε στην κόντρα και να πετύχουμε το γκολ. Αυτό ακριβώς έγινε. Εξαιρετική η πάσα του Καραγκούνη στην άμυνα των Ρουμάνων και ο βρικόλακας του Πειραιά τους έχυσε το δηλητήριο με το μονό. Μέχρι το τέλος του Α’ ημιχρόνου μόνο η Ελλάδα υπήρχε στο γήπεδο. Οι Ρουμάνοι είχαν καταπιεί άζαξ με αμονιαζόλ. Δεν υπήρχαν στο γήπεδο.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι στο Β’ ημίχρονο θα είχαμε την ίδια εικόνα, ήρθε αυτό το απίστευτο γκολ από τον Χολέμπα και τον Τοροσίδη και τότε τα κόζα άλλαξαν. Τι διάολο ; Αυτός ο Χολέμπας και αυτός ο Τοροσίδης δεν ήξεραν ότι ο Καρνέζης είχε φύγει από τον Παναθηναϊκό ; Δεν είδαν πόσο ευγενικός ήταν ο Καραγκούνης ; Στον Μήτρογλου έδωσε την πάσα και όχι στους Ρουμάνους... Θα καταλάβατε φυσικά ότι χιουμοριστικά μιλάω.

Από τη στιγμή της ισοφάρισης η δική μας ψυχολογία τσαλακώθηκε και η ψυχολογία των Ρουμάνων ανέβηκε στα ύψη. Αλλ΄ακαι πάλι ουδέποτε κινδυνεύσαμε. Κατσαπλιάδες οι Ρουμάνοι και η άμυνα μας γρανιτένια. Άνετα βγάλαμε άτρωτοι το ματς μέχρι το τέλος.

Καλύτερος παίκτης μας στο Α’ ημίχρονο ήταν ο Καραγκούνης. Έκοβε, μοίραζε, μάρκαρε, έτρεχε παντού, μέχρι και κεφαλιές πήρε. Σε όλο όμως το παιχνίδι κορυφαίος ήταν ο Χολέμπας. Με ανεξάντλητες δυνάμεις έπαιζε μόνος του όλη την αριστερή πλευρά. Μεγάλη κλάση ο Παπασταθόπουλος, στάθηκε καλά ο Σιόβας, καθώς και ο Μανωλάς που τον αντικατέστησε. Έφαγαν πολλά χιλιόμετρα ο Σαλπιγγίδης με τον Μανιάτη και ανεβασμένος παρουσιάστηκε ο Τζιώλης. Αλλά στο τελευταίο 15λεπτο φάνηκε πολύ χρήσιμος, διότι κρατούσε τη μπάλα και κέρδισε πολύτιμο χρόνο. Εκτέθηκαν πολύ όλοι όσοι έλεγαν πριν από το παιχνίδι, ότι στη θέση του Κατσουράνη έπρεπε να παίξει ο Σάμαρης και όχι ο Καραγκούνης. Δέκα σαν τον Σάμαρη για κολτσιό θέλει ο τυπάρας. Άφησα για τελευταίο τον Τοροσίδη. Είναι φανερό ότι έχει πάρει την κάτω βόλτα. Μια παράξενη γριοσύνη έχει ζωγραφιστείς το πρόσωπο του. Θυμίζει έντονα την πορεία του Σεϊταρίδη.

Ναι, μεν, ο Σε΄ρβος διαιτητής έκοψε το καρπούζι στη μέση, αλλά για να είμαστε έντιμοι, έκλεισε έξυπνα τα μάτια, όταν η μπάλα χτύπησε με δύναμη στο απλωμένο χέρι του Σαλπιγγίδη. Πέναλτι, χωρίς τερματοφύλακα...

Πηγή: Real.gr