Εκτοτε κύλησε το νερό στ' αυλάκι κι ο Μελισσανίδης λες και είναι βαλτός να με διαψεύσει. Εχουμε και λέμε: Γίνεται η γενική συνέλευση για τη διάλυση της ΠΑΕ κι ενώ το καταστατικό λέει για δύο έως τέσσερις εκκαθαριστές, βάζουνε μόνο τον Δημητρέλο.

Αποτέλεσμα: Να τους τρέχει στα δικαστήρια με αγωγές ο Χάρης Οικονομόπουλος, ζητώντας την ακύρωση της συνέλευσης και κατά συνέπεια και της απόφασης για διάλυση της ΠΑΕ. Θα πει κάποιος, ο εν λόγω Οικονομόπουλος τη μια φορά λέει αυγά και την άλλη καλάθια. Εχει κάνει σημαία την υπόθεση Ψωμιάδη, από την οποία είναι βέβαιο ότι η ΑΕΚ δεν πρόκειται να εισπράξει ούτε ένα πενηνταράκι. Σου γίνεται όμως με την αγωγή αυτό κακό τσιμπούρι στο σβέρκο.

Κι αν την κερδίσει τι γίνεται; Θα γελάει στο λιμάνι ο Μαρινάκης. Δεν είναι όμως μόνο οι τρέλες του Οικονομόπουλου. Βάζουνε μπρος για την «Αγια-Σοφιά», κάνουνε έκκληση στον κόσμο να καταθέσει τον οβολό του, αρχίζουνε να μαζεύουνε λεφτά κι έχουνε ξεχάσει να πάρουνε την άδεια του υπουργείου Εμπορίου και την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Την ίδια γκέλα που είχανε κάνει κι οι «Σαπόρτερς».

Να την κάνει όμως κι ο Μελισσανίδης (φωτό), που οι εταιρείες του είναι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης; Την έκανε. Οπως έγινε και η ακόμα μεγαλύτερη γκέλα με το γήπεδο. Αρχές Οκτωβρίου αποφάσισε το ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, και με ψήφους 15-0 μάλιστα, να παραχωρήσει στη Δικέφαλος 1924 την έκταση του πρώην γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας για να χτίσει καινούργιο. Κι ύστερα από δυόμιση μήνες ανακαλύπτουνε ότι έχει γίνει λάθος.

Οτι απαιτείται γενική συνέλευση με απόφαση των 2/3 των μελών του σωματείου. Και στη συνέχεια, προσθέτει η ταπεινότητά μου, απόφαση του Εφετείου Αθηνών. «Για την εκποίηση ή την κατά οιονδήποτε τρόπο αλλαγή των αθλητικών εγκαταστάσεων». Φτου κι απ' την αρχή. Κι είναι εύκολο να μαζευτούνε τα 13 σχεδόν χιλιάδες μέλη της Ερασιτεχνικής; Και με τον Χατζηχρήστο από πίσω να την έχει στημένη και να σκάβει; Δεν είναι σοβαρά πράματα αυτά.

Δεν επιτρέπονται δηλαδή εν έτει 2013. Δεν είμαστε στη δεκαετία του '80. Στο ολούρμο δηλαδή κι όποιον πάρει ο χάρος. Δεν πάνε να χτίσουνε κανένα αυθαίρετο στη Λούτσα για να κάνουνε τη δουλειά στο πατ κιουτ και στο άρπα κόλα. Ρίχνουμε το ένα βράδυ τα μπετά, το άλλο την πλάκα και καθαρίσαμε. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα το καταλαβαίνεις. Παίρνει την κατηγορία η ΑΕΚ και με τα ψέματα. Χωρίς μεταγραφές.

Οταν πας να χτίσεις όμως ολόκληρο γήπεδο, δύο δικηγόρους θα τους πληρώσεις. Είπαμε στο 2013 έχουμε φτάσει. Σε είκοσι μέρες μπαίνει το 2014. Δεν γίνεται να πας να κάνεις δουλειά με τον Νίκο Στράτο. Οι εποχές έχουνε αλλάξει. Ο ίδιος ο Μελισσανίδης σαν επιχειρηματίας έχει ανέβει επίπεδο κι έχει αλλάξει. Είναι δυνατόν σε ό,τι έχει να κάνει με την ΑΕΚ να καίει κάρβουνο; Αυτά.

Mπορεί να μην έχουν λεφτά ούτε για το εισιτήριο, αλλά όσοι μπαίνουν στα λεωφορεία, θα έχουν δωρεάν WI FI

Κι ύστερα βγαίνει ο Τράγκας και βρίζει τους Γερμανούς και τη Μέρκελ, ότι πίνουνε το αίμα των Ελλήνων με το μπουρί της σόμπας. Το αντίθετο μάλιστα. «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» όπως έλεγε ο Δήμος Σταρένιος. Συμπάσχουν. Συμπονούν τον ελληνικό λαό.

«Οταν στην Ελλάδα σβήνουν τα φώτα» ήταν ο τίτλος ρεπορτάζ γερμανική εφημερίδας για την Ελλάδα. Οτι το ΑΕΠ από το 2009 έχει μειωθεί κατά 25% και το πραγματικό εισόδημα κατά το 38%. Οτι 2,5 εκατομμύρια Ελλήνες είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και 3,8 εκατομμύρια κάτω από τα όρια της φτώχειας. Παρά ταύτα, η τιμή στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος έχει αυξηθεί από το 2007 σχεδόν 60%.

Ετσι είναι. Οπως ο ελληνικός Τύπος είχε ρεπορτάζ για την πείνα και την εξαθλίωση στην Μπιάφρα, έτσι τώρα ο ευρωπαϊκός Τύπος αναφέρεται στη φτώχεια και την πείνα των Ελλήνων. Που μπορεί να μην έχουν λεφτά ούτε για το εισιτήριο στις συγκοινωνίες, αλλά όσοι μπαίνουν στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, θα έχουν από την πρώτη του νέου έτους δωρεάν WI FI. Οπως ακριβώς το έλεγε η Μαλβίνα Κάραλη: «Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι».

Οπως τα χαλάγανε στον ΠΑΟΚ χωρίς αποδείξεις, έτσι τα χαλάγανε και στον Αρη

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι το πρόβλημα. Οτι δηλαδή σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου που έγινε στον Αρη, τα τελευταία οκτώ χρόνια έγιναν 194 μεταγραφές ποδοσφαιριστών, που στοίχισαν 50 εκατομμύρια ευρώ. Ξαναλέω λοιπόν:

Πού είναι το περίεργο και το παράξενο; Αν πράγματι είναι μόνο αυτά τα λεφτά, είναι λίγα. Ελάχιστα μπορείς να πεις: Εικοσιπέντε μεταγραφές τον χρόνο. Με μέσο όρο τρακόσα χιλιάρικα έκαστη. Τσάμπα πράμα. Στην κυριολεξία τσάμπα πράμα. Σε καμία περίπτωση δηλαδή, δεν τον έκοβες τον Κόντη (φωτό) για τόσο σφιχτό και για τόσο νοικοκύρη. Για περισσότερα το είχα από εξήντα εκατομμύρια. Για πολλά περισσότερα. Αν κάνεις τη διαίρεση βγαίνει 7,5 εκατομμύρια τον χρόνο. Ευχαριστημένοι, λοιπόν, πρέπει να είναι στον Αρη που είχανε πέσει σε τέτοιον νοικοκύρη.

Επαναλαμβάνω ότι δεν τον έκοβα για τόσο μικρό τζίρο. Και στο φινάλε, υπάλληλος ήτανε ο Κόντης. Δεν ήτανε αφεντικό. Δεν αποφάσιζε αυτός για την οικονομική πολιτική. Η δουλειά του ήταν να φορτώνει τους παίχτες και να τους πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη. Αν το μαγαζί χρεοκόπησε και έχει βαρέσει διάλυση δεν είναι δικιά του η ευθύνη.

Δεν φταίει ο πλασιέ αν εσύ ψωνίζεις σαν μαλάκας. Ούτε νομίζω ότι συνιστά σοβαρό πρόβλημα ότι υπάρχουν δαπάνες, έξοδα δηλαδή, χωρίς παραστατικά στοιχεία. Και στον ΠΑΟΚ με τον Ζαγοράκη το ίδιο ακριβώς έχει γίνει. Τι είναι ο Αρης δηλαδή; Καμιά ομαδούλα της γειτονιάς; Οπως τα χαλάγανε στον ΠΑΟΚ χωρίς αποδείξεις, έτσι τα χαλάγανε και στον Αρη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αληθεύει ότι ο Αλαφούζος τηλεφώνησε στις Βρυξέλλες για να παραχωρήσει δωρεάν τα δικαιώματα του περιοδικού «Παράγκα και Οραμα»; 

Κατάχρηση 80.000 ευρώ είναι πολύ λίγα λεφτά για έναν Βλάση Τσάκα.

-Observer

Πηγή: Goal