Πολλά αμυντικά προβλήματα παρουσίασε η Εθνική στο φιλικό κόντρα στη Νότια Κορέα, μία ομάδα, της οποίας το παιχνίδι έχει πολλά κοινά στοιχεία με την αντίπαλό μας στο Μουντιάλ, Ιαπωνία. Οι Ασιάτες επικράτησαν 2-0 της “γαλανόλευκης”, η οποία έδειξε διάθεση για να γυρίσει το ματς, είχε ευκαιρίες αλλά πλήρωσε την ατυχία της.

Ντεμπούτο Γλύκου

Την πρώτη του εμφάνιση ως βασικός κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής έκανε στο φιλικό με τη Νότια Κορέα ο Παναγιώτης Γλύκος. Την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Αβραάμ και Χολέμπας, στα χαφ, ο Τζιόλης ανέλαβε ανασταλτικό ρόλο, έχοντας μπροστά του τον Μανιάτη και τον Κατσουράνη. Στις πτέρυγες, ο Σαμαράς ξεκινούσε τις επιθετικές προσπάθειες της “γαλανόλευκης” από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης από δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μήτρογλου, ο οποίος συμπλήρωνε το 4-3-2-1 του Φερνάντο Σάντος.

Μπάζει στην άμυνα, δοκάρια στην επίθεση

Το πρώτο ημίχρονο δεν ξεκίνησε και τόσο καλά, αφού οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε παιχνίδι κέντρου. Οι Κορεάτες βέβαια είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και στο 7' έκαναν την πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή της Εθνικής. Από εκείνη τη φάση ανακάλυψαν την αχίλλειο πτέρνα της “γαλανόλευκης” άμυνας. Δηλαδή συνειδητοποίησαν ότι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Μανωλά με τον Αβραάμ δεν ήταν πολύ ευέλικτο, γι'αυτό περνούσαν συνεχώς μπαλιές στην πλάτη τους. Στην πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, ο Λι Τσον βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γλύκο που ντεμπούταρε ως βασικός, αλλά ο Έλληνας πορτιέρο τον σταμάτησε διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Η Νότια Κορέα, έκανε το ίδιο ακριβώς πράγμα άλλες δύο φορές. Τη μία, οι παίκτες του Σάντος την πλήρωσαν. Ήταν στο 18' όταν ο Μανωλάς έχασε τον Παρκ και έκανε το 0-1.

Η Εθνική στη συνέχεια είχε την ευκαιρία όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά και να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Αλλά η κακή τύχη και τα δοκάρια της στέρησαν την ισοφάριση. Στο 23' ο Χολέμπας έβγαλε συρτή μπαλιά, αλλά ο Κατσουράνης, μόνος με κενό τέρμα, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 30' η Εθνική είχε διπλό δοκάρι...

Dejavu

Στο δεύτερο μέρος, η Εθνική απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι έχει αμυντικό πρόβλημα. Στο 55', ο Σον βγήκε ξανά στην πλάτη και με αιφνιδίασε τον Γλύκο, ο οποίος είδε την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-2. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, η Εθνική είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον Φετφατζίδη, αλλά δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί για να μειώσει στο σκορ. Έτσι οι Κορεάτες πήραν τη νίκη.

Δείτε πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:
 

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης: