Γράφουμε-γράφουμε-γράφουμε και πάντα προσπαθούμε να επιχειρηματολογούμε χωρίς χαρακτηρισμούς και εύκολα «λόγια». Επίκεντρο είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά πώς να μην «ακουμπήσεις» και το Ελληνικό ποδόσφαιρο; Αυτό που οι περισσότεροι ντρέπονται να ασχοληθούν και να παρακολουθήσουν, ενώ κάποιοι άλλοι υμνούν καθημερινά χωρίς επιχειρήματα, προσπαθώντας μόνιμα να απαξιώσουν όσους κατηγορούν τους υπευθύνους της κατάντιας.
Χρησιμοποιούμε στοιχεία και μακάρι να μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και όλοι όσοι διαβάζουν, απαντούν ή συμμετέχουν. Πουλάει ο «λαϊκισμός», «πουλάνε» οι χαρακτηρισμοί, η υποτίμηση του άλλου με σχόλια και ύβρεις, αλλά ας προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε λίγο το επίπεδο.
Είναι δύσκολο να κάνουμε διάλογο, αλλά κάπου-κάπου πρέπει να απαντάμε κιόλας…
Και ξεκινάμε:
Μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ο τίτλος στο blog ήταν: «Πραγματικό ποδόσφαιρο…».
Οι πολλοί (φάνηκε αργότερα) δεν διάβασαν πώς το κείμενο εξηγούσε τον τίτλο…. Θεώρησαν ότι υμνούσαμε την μπουνιά του Ινσαουράλντε. Και το χρησιμοποίησαν για να «ειρωνευτούν» σε σχέση με το τι συνέβη στο Άρης-ΠΑΟΚ. Και το ότι ήταν μία ανάλογη κατάσταση και μία «τιμωρία» για τον Δικέφαλο.
Τότε λοιπόν γράφαμε (για όσους δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να διαβάζουν):
«Στο ποδόσφαιρο λοιπόν όλες οι ομάδες ευνοούνται και αδικούνται. Οι μεγαλύτερες ομάδες ευνοούνται δύο-τρεις φορές και αδικούνται μία. Αυτή είναι η αναλογία. Παγκοσμίως αυτό συμβαίνει και η μόνη χώρα που αυτό «πρέπει» να αλλάξει είναι η Ελλάδα. Εδώ «πρέπει» υποχρεωτικά να ευνοείται μία και μόνο ομάδα. Όταν μία στις 29 αδικείται, τότε πάμε για επανάσταση…».
Αυτός είναι λοιπόν ένας από τους ορισμούς του πραγματικού ποδοσφαίρου. Εκεί (σε ένα παιχνίδι λαθών) όπου όλες οι ομάδες ευνοούνται, αλλά και αδικούνται. Έστω κι’ αν οι μεγάλες ομάδες ευνοούνται τρεις φορές και αδικούνται μία! Εδώ βέβαια η μεγάλη ομάδα ευνοείται 23 και αν τύχη να αδικηθεί σε μία φάση, γίνεται επανάσταση…
Τώρα τι σχέση έχει η μία πραγματικά πολύ κακή και απαράδεκτη στιγμή του Αργεντινού με τα 5-6-7 αντιαθλητικά τάκλιν στο Χαριλάου; Γιατί όποιος συγκρίνει τις ατιμώρητες καρατιές στο 2΄ και στο 7΄ με το κλίμα και την ασυλία που δημιουργούν, με το σκληρό φάουλ του Λούκας στο 90΄ και δεν καταλαβαίνει ποια είναι η διαφορά, είναι η «στημένος» ή εντελώς «άμπαλος»!
Από εκεί και πέρα προκαλούμε τους πάντες που απαντούν με χαρακτηρισμούς στα στοιχεία που παραθέτονται, να βρουν που και πότε γράφτηκε εδώ ότι: Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος του Ολυμπιακού, ότι έχει ισχυρότερο ρόστερ, καλύτερη οργάνωση, ότι είναι περισσότερο δουλεμένος, ότι αποδίδει καλύτερα, ότι αξίζει το πρωτάθλημα;
Όπως παρατηρείτε (σε αντίθεση με όσα μάθατε να διαβάζετε) η κριτική που ασκείται εδώ για τον ΠΑΟΚ, τα προβλήματά του, τις δυσλειτουργίες του και τις φοβερές αγωνιστικές του αδυναμίες, καταλαμβάνει πολύ μεγαλύτερο χώρο, από τα όποια σχόλια για την κωμικοτραγική κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτά περί αντικειμενικότητας… Κι’ αν υπάρχουν στοιχεία για το αντίθετο, εδώ είμαστε.
Ο ΠΑΟΚ είναι σε κόντρα με ΕΠΟ και Ολυμπιακό (ή Ολυμπιακό και ΕΠΟ) κάπου εκεί παρεμβαίνει και η λίγκα και η κουβέντα αξίζει να γίνει (επίσης) με επιχειρήματα και όχι χαρακτηρισμούς και κάθε είδους απειλές…
Λέγεται και γράφεται για την στάση του ΠΑΟΚ και τις ανακοινώσεις, αλλά κανείς από τους εμπλεκόμενους ΔΕΝ αναφέρει ότι η ΠΑΕ του Σαββίδη μέχρι τον Μάρτιο ήταν «μουγκή», ήπιων τόνων και σωστή στην στάση της απέναντι στους θεσμούς. Αλλά… ΑΠΟΛΥΤΑ εκτεθειμένη στο δικό της εξαγριωμένο κοινό!
Τώρα ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει τα δικά του, κατέθεσε προτάσεις που έστω και καθυστερημένα δημοσιοποιήθηκαν, προτάσεις και θέσεις τις οποίες οι επίσημοι και ανεπίσημοι εκπρόσωποι ομοσπονδίας και Λίγκας κάνουν πως δεν τις βλέπουν…
Αντ’ αυτών βλέπουν ότι ο ΠΑΟΚ ψηφίζει Μώραλη (μέχρι τώρα…) ότι δίνει δανεικούς παίκτες (κάτι που αποδεδειγμένα θέλει να αλλάξει έχοντας και πάλι καταθέσει προτάσεις) και ότι ο ΠΑΟΚ βοηθήθηκε από την ΕΠΟ στην περίπτωση Μέταλιστ! Αλήθεια γι’ αυτό το τελευταίο (επειδή είπαμε να επιχειρηματολογήσουμε) μπορούν να εξιστορήσουν το πώς και το πότε παρενέβη η ΕΠΟ και μετά από ποιες συζητήσεις έκανε... τι;
Το θέμα άνοιξε πάντως και για να δούμε… Ποιος είναι υπέρ των αλλαγών; Ποιος θα επιχειρηματολογήσει υπέρ και κατά αυτών; Για να δούμε… Οι 12 που βρίσκονται στον μονόδρομο και ψηφίζουν πάντα το ίδιο, μπορεί να γίνουν –έστω μια φορά- εφτά ή οκτώ; Τους αφήνουν; Επιτρέπεται;
Γιατί από… την άλλη πλευρά οι 37 ήδη μειώνονται.
Απαραίτητες απαντήσεις
| 21/03/14 - 20:05