Δεν είναι εύκολο να γίνει η ανάγνωση του χθεσινού αγώνα της Εθνικής με τη Φινλανδία. Το πιο δύσκολο για τη δική μας ποδοσφαιρική κουλτούρα είναι ότι δεν μπορούμε ούτε να πανηγυρίσουμε για την ισοπαλία ούτε και να φέρουμε την καταστροφή! Ολα εξαρτώνται από το πώς βλέπει κανείς το ποτήρι: είτε το βλέπει μισοάδειο είτε μισογεμάτο, υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

Το πρώτο και καλύτερο ότι η Εθνική μας ήταν κανονική ομάδα σε σχέση με το άχρωμο... πράγμα της πρεμιέρας. Το δεύτερο ότι ο Ρανιέρι επέδειξε άγνοια (εγχώριου) κινδύνου, δεν είχε πρόβλημα να ρισκάρει και δεν προδόθηκε ούτε από τον Καρέλη ούτε από τον Μαυρία ούτε από τη χρησιμοποίηση του Τοροσίδη αριστερά με τον Βύντρα δεξιά ούτε όταν αποφάσισε να παίξει με τρεις στην άμυνα για να ηρεμήσει το παιχνίδι και να αποφύγει τα χειρότερα χωρίς όμως να σταματήσει η ομάδα να ψάχνει το δεύτερο γκολ.

Το τρίτο είναι ότι όταν μία εθνική ομάδα σαν την ελληνική που δεν διαθέτει και την πλειάδα των λύσεων καλείται να ανανεωθεί και μάλιστα με νέο προπονητή είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί χρόνο. Οπως είναι δεδομένο ότι δεν θα προκρινόταν στο Euro, αν δεν είχε διευρυνθεί με 24 ομάδες στην τελική φάση. Η μετάβαση σε μία νέα εποχή δεν γίνεται χωρίς κόστος...

Η συνολική εικόνα της Εθνικής δεν δημιουργεί ενθουσιασμό, αλλά δεν δικαιολογεί και την απαξίωση. Αρκεί πάντα να έχουμε συναίσθηση του ποιοι ακριβώς είμαστε και να μην αντιμετωπίζουμε την εθνική μας ομάδα με νεοπλουτισμό. Ας ρίξουμε και μία ματιά στα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών της προκριματικής φάσης και θα καταλάβουμε πολλά. Για την Εθνική μας ομάδα είμαστε όλοι πολύ καλοί προπονητές, αλλά ο Ρανιέρι έχει πιο πολλές εμπειρίες από εμάς. Εχει ακόμα να μάθει πολλά, αλλά δείχνει ότι μαθαίνει γρήγορα.

Το άσχημο της χθεσινής ισοπαλίας είναι ότι δίνει χαρακτήρα τελικού στο ματς με τους Βορειοϊρλανδούς την Τρίτη στο Καραϊσκάκη. Τα νεύρα των διεθνών δείχνουν ότι ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι για τελικούς. Δεν χρειάζεται πάντως να αρχίσουμε από τώρα τους υπολογισμούς για τις δύο πρώτες θέσεις γιατί είναι σαφές ότι στον συγκεκριμένο όμιλο οι βαθμοί θα μοιραστούν. Η Εθνική θέλει δύο νίκες στα δύο επόμενα ματς στην έδρα της για να πάρει μπροστά και να κερδίσει ηρεμία και χρόνο...

Πηγή: sentragoal.gr