Και από πάνω μπαλκόνι «Τέλος εποχής για την κόκκινη ΕΠΟ». Βέβαια στα πλάγια το πρωτοσέλιδο έχανε λίγο με το «Διαλύουν το τελευταίο υγιές κύτταρο του ελληνικού ποδοσφαίρου με τις μεθόδους και τις επιλογές τους», αφού αν ισχύει το «υγιές κύτταρο» ήταν δημιουργία του Βασίλη Γκαγκάτση, αλλά μην το ψειρίζουμε. Από το «πρέπει να σώσουμε την Εθνική ομάδα» το «ξηλώστε την κόκκινη ΕΠΟ» ήταν ειλικρινέστερο και πιθανόν πιο αποτελεσματικό.

 

Αν ο Σαρρής δεν τρώγεται με τους πίνακες, με τις ενημερότητες ή ό,τι άλλο, οι ήττες της Εθνικής μπορεί να αποδειχτούν πιο αποτελεσματικές αφού δημιουργούν λιγότερη πόλωση. Στο «να φύγει ο Σαρρής για να σώσουμε την Εθνική» θα συμφωνήσουν και οπαδοί του Ολυμπιακού, ενώ το «να φύγει ο Σαρρής για τους πίνακες διαιτησίας» παραείναι «Δίκη του ΣΚΑΪ» για να συσπειρώσει όλους. Το επόμενο «για να γυρίσει η διοίκηση που έκανε μεγάλη την Εθνική» μάλλον δεν θα ακουστεί εκτός αν η άποψη είναι να γυρίσουμε στη χρυσή εποχή του Γκαγκάτση. Το ζητούμενο είναι να φύγει ο Σαρρής για να γυρίσουμε στις χρυσές εποχές του Κώστα Τριβέλλα με τον Βασίλη Δανιήλ και τον κύριο κυρ-Κώστα.

 

Στο γιατίI ο Γιώργος Σαρρής πρέπει να φύγει, οι λόγοι δεν έχουν τέλος. Ο πιο συνηθισμένος είναι γιατί έφερε τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Με το παλμαρέ του Ρανιέρι υπάρχει μία δυσκολία. Από το 1991 βρισκόταν στις Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλέντσια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Βαλέντσια, Πάρμα, Γιουβέντους, Ρόμα, Ιντερ, και Μονακό. Σε αυτά τα 23 χρόνια μόνο το 2006 είχε μείνει χωρίς ομάδα ενώ οι ομάδες που τον επέλεγαν ήταν πάντα πρώτης διαλογής. Μετά τι να πεις; Οτι δεν έχει προπονήσει Εθνική; Γιατί είχε προπονήσει ο Ρεχάγκελ ή ο Σάντος; Να πεις ότι έφερε δικούς του ανθρώπους στην ομάδα ; Ο Ρεχάγκελ έδινε μεροκάματα στον Βόταβα θεωρητικά για να είναι σκάουτερ και πρακτικά να μην κάνει τίποτα. Οτι παίρνει χαρτάκι; Τι λέγανε για τον Σάντος; Οτι την ομάδα την κάνει μαζί με τον Κατσουράνη. Οσο για τον Ρεχάγκελ, οι πάλιουρες αποφασίζανε ποιος πρέπει να έρθει για να μη χαλάσει η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Για τον Γεωργιάδη, τον «Μύτο» δεν λέγανε ότι έβαζε και έβγαζε παίκτες επειδή μίλαγε γερμανικά μέχρι να κάνει χαρούλες σε ένα ματς και ο Οτο να τον φάει; Ασε που o Ρανιέρι πρέπει να παίρνει χαρτάκι από όλους και για όλα. Από τον Μαρινάκη για να βάλει τον Διαμαντάκο μέχρι τον Μελισσανίδη για να βάλει τον Μάνταλο. Μιλάμε όχι για προπονητή αλλά για το open gov.

 

Το πρώτο είναι ότι τον τρελάναμε τον άνθρωπο. Του βάλαμε τον Γιώργο Καραγκούνη από δίπλα για να του λέει την ελληνική πραγματικότητα που νομίζω ότι όλοι του λένε. Αλλος να βάλει τον Μήτρογλου επειδή το Καραϊσκάκη τον γουστάρει, άλλος τον Βύντρα επειδή είναι φίλος του, άλλος τον Καρέλη επειδή είναι ο μόνος Παναθηναϊκός και σκόραρε στη Φινλανδία και άλλος τον Σαμαρά επειδή δεν μπορούμε να κατεβάσουμε τζάμπα τον άνθρωπο από την Αγγλία χωρίς να παίξει. Ο Ρανιέρι πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας μετά τον Παπαρρηγόπουλο. Εδώ είναι το λάθος του Σαρρή. Οτι δεν στάθηκε ασπίδα μπροστά στον Ρανιέρι όταν άρχισαν οι πιέσεις «πάρε αυτόν και κάλεσε εκείνον». Τα γατόνια της πιάτσας κατάλαβαν ότι μασάει και επωφελήθηκαν. Και όχι φυσικά επειδή προσέλαβε τον Ρανιέρι.

 

 

Aυτό δεν είναι θέμα ελληνικό

 

Στο ματς της Σερβίας με την Αλβανία κάποιος, πιθανόν ο αδελφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας, αποφάσισε να κάνει προπαγάνδα σηκώνοντας πάνω από τον αγωνιστικό χώρο ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι από το οποίο κρεμόταν ένα λάβαρο με τον αητό της Αλβανίας. Ακολούθησε ο χαμός. Παίκτες πλακωθήκανε, οπαδοί μπήκανε στον αγωνιστικό χώρο, ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι και οι Αλβανοί παίκτες έφυγαν από το γήπεδο μαζεύοντας και τις σχετικές ψιλές στην είσοδο της φυσούνας. Επειδή εμπλεκόντουσαν ο Λίλα και ο Κάτσε που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, κοίταξα προσεκτικά τα βίντεο. Η γνώμη μου.

 

Πρώτον, δεν μιλάμε για τη σημαία, αλλά για το λάβαρο της Μεγάλης Αλβανίας. Στο σχήμα που σύμφωνα με τους Αλβανούς εθνικιστές θα έπρεπε να έχει και να περιλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο και τη Βόρεια Ηπειρο. Αρα, αφού δεν είναι η σημαία δεν τίθεται και εθνική υποχρέωση των Αλβανών παικτών να την υπερασπίσουν. Ακόμα περισσότερο όταν η κίνηση είναι προβοκατόρικη, αφού το λάβαρο σηκώνεται μέσα στο γήπεδο χώρας που εμφανίζεται να χάνει μέρος του εδάφους της μαζί με την Ελλάδα. Από τη στιγμή που το υπερασπίζονται είναι σαν να υιοθετούν τις απόψεις που αντιπροσωπεύει το λάβαρο. Αυτά όμως είναι για να γράφονται στο πληκτρολόγιο με το καφεδάκι δίπλα και όχι για να τα σκεφτούν παίκτες μέσα σε ένα γήπεδο που βράζει.

 

Παίρνουνε, λοιπόν, δύο Αλβανοί παίκτες το λάβαρο για να το σώσουνε. Εμφανίζεται ένας αναπληρωματικός των Σέρβων που προσπαθεί να το τραβήξει. Εκεί έρχεται ένας οπαδός με ξυρισμένο κεφάλι που τους την πέφτει σε στυλ καμικάζι. Δύο παίκτες της Αλβανίας, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Λίλα, ρίχνουνε στον ξυρισμένο δύο ψηλοκρεμαστές μπουνιές και τον πετάνε κάτω. Μετά ακολουθεί το έλα να δεις, μέχρι που ο διαιτητής διακόπτει το ματς.

Επειδή χθες γραφόντουσαν σχόλια για ενδεχόμενη τιμωρία του Λίλα και του Κάτσε, η γνώμη μου είναι σε καμία περίπτωση. Ο Λίλα ρίχνει τη γροθιά όταν οπαδός πάει να πλακωθεί με τους συμπαίκτες του και ο Κάτσε εμφανίζεται, αλλά δεν μοιάζει να πλακώνεται. Στο σαβουάρ βιβρ των γηπέδων, αν πάνε να πλακώσουνε τους συμπαίκτες σου κι εσύ κάθεσαι να κοιτάς, είσαι κότα τρίλιρη. Ο,τι έγραψε ο Κάτσε στο facebook, αν δεν είναι παράνομο δεν πέφτει σε κανένα λόγο τι πολιτικές απόψεις έχει. Νομίζω ότι είναι θέμα ΟΥEΦA και το θέμα δεν πρέπει να απασχολήσει τις ελληνικές ομάδες.

Πηγή: SportDay