«Κάποτε με διασκέδαζε. Τώρα ούτε αυτό συμβαίνει» ήταν το μήνυμα του Τεό όταν ρωτήθηκε γιατί δεν σηκώνει το τηλέφωνο. Το χαριστικό χτύπημα ήταν η διαιτησία του Ατκινσον στο Γιουβέντους- Ολυμπιακός, που μέχρι να το μάθουν, λίγοι είχαν αντιληφθεί πόσο σφαγιαστική ήταν. Ευτυχώς στο κινητό του Τεό έπεσε φραγή στα τηλέφωνα που αρχίζουν από +30, με αποτέλεσμα να μην έχει ιδέα για τον σφαγέα Ατκινσον. Οσο για τον Σάββα που δεν γίνεται ο Τεό να τον γειώσει, στην τελευταία επικοινωνία τους δεν αναφέρθηκε καθόλου στη διαιτησία, αλλά είπε να του στείλουν φωτογραφίες των εγγονιών του, που ο μεγάλος που έχει πάρει το όνομα του παππού έχει φτάσει τα πεντέμισι. Το ερώτημα είναι αν μοιάζει ο εγγονός του παππού και αν η Ελβετία αντέχει έναν Σάββα έστω και πεντέμισι χρόνων. Οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι ο μικρός Σάββας οπαδικά είναι πιο ψύχραιμος από τον μεγάλο. Το σίγουρο όμως τεστ θα είναι στα επόμενα χρόνια. Αν ο μικρός Σάββας αρχίσει να λέει «οι καθηγηταί» και «οι συμμαθηταί» σημαίνει ότι το DNA θα έχει μιλήσει.
O Σάββας πάντως το έχει πει στον Τεό. «Ο,τι και να κάνεις, τα παιδιά θα γίνουν Ολυμπιακοί». Ο Σάββας ξέρει ότι η προπαγάνδα του Παναθηναϊκού ενεδρεύει για να κάνει τους μικρούς Ολυμπιακούς να αλλαξοπιστήσουν. Του Αγίου Δημητρίου είχε πάρει τηλέφωνο τον γιο του, τον Δημήτρη, να του πει χρόνια πολλά. «Χρόνια πολλά, Δημήτρη». «Σε ευχαριστώ, μπαμπά». «Είδες τι κάνανε οι αληταράδες οι Παναθηναϊκοί, Δημήτρη;». «Μπαμπά με πήρες για να πεις χρόνια πολλά ή για τους Παναθηναϊκούς;». «Πρέπει να τα λέμε αυτά, Δημήτρη».
Ετσι τα παιδιά ξέρουν από πού θα ακούσουν την αλήθεια και από μικρά καταλαβαίνουν ποιος τους τη στερεί. Τον προπέρσινο τελικό του Ολυμπιακού με τον Αστέρα ο Τεό με τα παιδιά τον έβλεπε δορυφορικά στην Ελβετία. Εκνευρισμένος μετά το χέρι του Μανιάτη, όταν τελείωσε το ματς έκλεισε την τηλεόραση, αφού δεν ήθελε να δει την απονομή. Τα παιδιά άρχισαν να κλαίνε «Θέλουμε να δούμε τον παππού».
Στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός φωνάζει για τη διαιτησία, αλλά ο Παναθηναϊκός όχι. Σκεφτείτε δηλαδή το δεύτερο γκολ της Αϊντχόφεν που ήταν πάνω από μισό μέτρο οφσάιντ να είχε μπει σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τι θα είχε γίνει. Για να είμαι δίκαιος πάντως, άλλο στην Ελλάδα που υπάρχουν προηγούμενα και άλλο τα ευρωπαϊκά ματς που οι ομάδες και οι διαιτητές είναι πλοία που διασταυρώνονται στο σκοτάδι. Πιθανότατα οι δρόμοι του Παναθηναϊκού και του Στραχόνια δεν θα ξαναδιασταυρωθούν, οπότε δεν έχει νόημα να πιεστεί ο διαιτητής ή η ΟΥEΦA που δεν μασάει από τέτοια.
Ποιος λοιπόν ήταν ο κερδισμένος της αγωνιστικής; Ο Σωτήρης Νίνης. Εκτός από τις ολυμπιακές εφημερίδες και την «Ωρα», ο Νίνης ήταν πρώτη είδηση. «Να, η ευκαιρία» με τον Νίνη χαμογελαστό το εξώφυλλο της «SportDay». «Νίνης η μεγάλη επιστροφή» η «Live». Το «Goal» έπαιξε πρώτο τίτλο την ισοπαλία του ΠΑΟΚ, αλλά με μπόλικο Νίνη και «Επιστροφή στο σπίτι». Οσο για την «Πράσινη» με τον τίτλο «Οχι, δεν του άξιζε», στην αρχή σου παγώνει το νινικό σου αίμα. Μέχρι που να καταλάβεις ότι «αυτό που δεν του άξιζε» ήταν ο αποκλεισμός στον Παναθηναϊκό και στον Νίνη ο τίτλος είναι «Ολα για το πρωτάθλημα με τον Σωτήρη Νίνη. Αφιέρωμα της "Π" στον μεγάλο μικρό που έρχεται φορτσάτος». Υπάρχει βέβαια η μικρή λεπτομέρεια ότι ο Νίνης έρχεται τόσο φορτσάτος που υπολογίζεται να παίξει σε ματς τον Ιανουάριο, ενώ αν ο Παναθηναϊκός χάσει από τον ΠΑΟΚ την Κυριακή, δεν υπάρχει ελπίδα, αλλά ας μην αφήνουμε τα γεγονότα να μας χαλάνε μια ωραία ιστορία.
Το ίδιο ισχύει και με τον Ρανιέρι που μετά τον Μάνταλο κάλεσε στην Εθνική και τον Μπακάκη. Μια χαρά παίκτης είναι ο Μπακάκης και στον περσινό πρώτο γύρο με τον Παναιτωλικό είχε σκίσει, αλλά πού στον κάτσο τον έχει δει ο Ρανιέρι και τον κάλεσε στην Εθνική, το φτωχό μου το μυαλό δεν φτάνει για να απαντήσει. Η συνηθισμένη απάντηση είναι «στο ματς με τη Ρόμα» αλλά να βλέπει ο Ιταλός τον παίκτη τον Αύγουστο και να τον καλεί στην Εθνική τον Νοέμβριο, μιλάμε για κλήσεις με delay.
Πηγή: sday.gr