Facebook Pixel Ο Α. Καρπετόπουλος για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Αναστασιάδη!
| 2015-02-04 12:30:00

Ο Α. Καρπετόπουλος για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Αναστασιάδη!

Ο Α. Καρπετόπουλος για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Αναστασιάδη!

Έκανε λάθη ο Άγγελος Αναστασιάδης στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό;

Από όσα διαβάζω ο προπονητής του ΠΑΟΚ βάλλεται γιατί δεν ξεκίνησε τον Μακ: το ίδιο το παιχνίδι δείχνει πως αυτό σωστό δεν ήταν, αφού ο Σλοβάκος μπαίνοντας βοήθησε την ομάδα πολύ. Προσοχή όμως: ο Αναστασιάδης δήλωσε πως ο παίκτης δεν ήταν καλά και πως αν ο ΠΑΟΚ δεν έχανε, πιθανότατα δεν θα τον χρησιμοποιούσε και καθόλου. Επειδή δεν λέει ψέματα, εγώ τον πιστεύω. Κι επειδή πλην αυτής της επιλογής ενστάσεις για τις άλλες του αποφάσεις δεν βλέπω, καταλήγω στο συμπέρασμα πως το αποτέλεσμα στην Τούμπα ήταν νίκη του Παναιτωλικού και όχι ήττα του ΠΑΟΚ.

 

 

Aπό τα λίγα πραγματικά κακά χούγια που έχει η ελληνική αθλητικογραφία είναι ότι δεν κοιτάζει ποτέ τι κάνουν οι μικρότερες ομάδες όταν κερδίζουν τις πιο δυνατές. Στην Ελλάδα υπάρχουν τέσσερις – πέντε ομάδες που ή κερδίζουν μόνες τους (γιατί είναι πολύ καλές και θα κέρδιζαν οποιονδήποτε) ή χάνουν μόνες τους (γιατί οι παίκτες «πρόδωσαν» τον κόσμο, ο προπονητής έκανε λάθη, η διοίκηση δεν έκανε μεταγραφές κ.λπ.). Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟ, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ παλιότερα, δεν έχουν ποτέ αντιπάλους στην Ελλάδα που μπορούν να τους κερδίσουν.

 

Αλλαξε

Ο Παναιτωλικός του Μάκη Χάβου είναι μια εξαιρετική ομάδα κι ο Χάβος ένας εξαιρετικός προπονητής. Ο Παναιτωλικός άλλαξε σε σχέση με πέρυσι οκτώ βασικούς και μιλάμε για παίκτες πολύ καλούς. Εχασε τον Μπακάκη και τον Γκάλο, τον Μπίκεϊ, τον Τζούνιορ, τον Καμαρά, τον Μπόγιοβιτς, τον Νταλμά, τον Σφακιανάκη, τον Μελισσά και καιρό τώρα δεν έχει τον Θεοδωρίδη - στυλοβάτη του πέρυσι. Την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Παναιτωλικός μετά από μία ισοπαλία με τον Εργοτέλη είχε 2 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ 13 κι ο Ολυμπιακός 13, ο ΠΑΟ 10. Από αυτή την αγωνιστική και μετά ο Παναιτωλικός έχει κάνει τους ίδιους βαθμούς με τον Παναθηναϊκό, δύο περισσότερους από τον ΠΑΟΚ, πολλούς περισσότερους από τον Αστέρα και μόνο 3 λιγότερους από τον Ολυμπιακό, που είναι αυτοί που έχασε στο μεταξύ τους ματς! Από την 6η αγωνιστική ο Παναιτωλικός κάνει πορεία πρωταθλητισμού με αποτελέσματα σταθερότατα. Σαφώς και ξεκίνησε άσχημα: δεν ήταν μόνο ότι είχε πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Κυρίως πλήρωσε το κόστος του δεσίματος της ενδεκάδας του.

 

Κομψοτέχνημα

Σήμερα ο Παναιτωλικός είναι ένα αγωνιστικό κομψοτέχνημα. Του λείπει ένα μήνα τώρα ο βασικός του τερματοφύλακας, ο Μπρακάλι, αλλά η πίεση που νιώθει ο Στεφανάκος είναι ελάχιστη. Μαλεζάς και Κούσας, αλλά κυρίως ο Ετζεγκουέλε, μετέτρεψαν την άμυνά του σε φρούριο απόρθητο και η δουλειά τους (συνεπικουρούμενη και από τον Γοδόι) είναι τόσο καλή ώστε οι δυο ακραίοι μπακ (ο Μπεχαράνο και ο Κέβιν) παίρνουν του κόσμου τις επιθετικές πρωτοβουλίες. Κυρίως ο Χάβος εκμεταλλεύτηκε το ταλέντο του Νίκο Μαρτίνες. Του έβαλε δίπλα τον καλό πασέρ και μαχητή που λέγεται Φωτάκης, πρόσθεσε στην ομάδα δυο ακραίους που πατάνε περιοχή περιμένοντας τις πάσες του (τον Βιγιαφάνιες και τον Κάπελ) και αν ο Αλβες είχε ξεμπλοκαριστεί ή αν ο Μορένο δεν τραυματιζόταν, η ομάδα του θα ήταν ακόμα περισσότερο θεαματική. Μια ομάδα που στις τελευταίες 18 αγωνιστικές έχει κάνει πιο πολλούς βαθμούς από τον ΠΑΟΚ γιατί στην Τούμπα θα έπρεπε να χάσει πριν ξεκινήσει το ματς;

 

Τσαμπουκάς

Ο Χάβος δεν έγινε καλός προπονητής γιατί στη φάση του 94΄ο Σκόνδρας και ο Κόστα κοιμήθηκαν και ο Αλβες σκόραρε. Ηταν πολύ καλός ήδη τον καιρό που δούλευε στον ΠΑΟΚ: πιθανότατα είναι ο καλύτερος από όσους έχουν περάσει από την Τούμπα μετά τον Σάντος. Μολονότι δεν είχε ένα ψηλό στόπερ τότε (με Κοντρέρας και Τσιρίλο ο ΠΑΟΚ υπέφερε στο ψηλό παιχνίδι) είχε παρουσιάσει μια ομάδα με τσαμπουκά, προσωπικότητα, αποτελεσματικότητα στα ντέρμπι και μεγάλη σταθερότητα. Η ομάδα του είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο παίζοντας στην άδεια Τούμπα στη ρεβάνς, είχε χάσει την πρώτη θέση στα πλέι oφ, χάνοντας από ένα οφσάιντ γκολ του Ζιλμπέρτο από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και είχε κάνει μόνο ένα λάθος ματς σε όλη τη χρονιά: στη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ είχε χάσει με 1-0 κι αποκλείστηκε – αν αυτό δεν είχε συμβεί θα είχε πάρει το Κύπελλο.

 

Μακροβιότερος

Ο Χάβος έμεινε στην Τούμπα καθισμένος και δεν σηκώθηκε ποτέ: γιατί να το κάνει; Η ομάδα του ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο όσο λίγες. Για να έχουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα χρειαζόμαστε ομάδες σαν τον Παναιτωλικό: με σοβαρή διοίκηση, καλούς παίκτες και προπονητές σαν τον Χάβο. Που δεν είναι τυχαία ο μακροβιότερος πλέον στη Σουπερλίγκα.

 

 

Λαϊκά παιδιά

Εβλεπα τον διαιτητή Ιωννίδη να αποβάλει τον Μπαλάφα στο ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια και σκεφτόμουν πως από όλες τις αποβολές που μπορεί να αποφασίσει ένας διαιτητής, αυτή η αποβολή για βρισιά είναι η χειρότερη. Στο 99% των περιπτώσεων η αποβολή είναι δικαιολογημένη, γιατί ο παίκτης βρίζει και επομένως στον διαιτητή δεν μπορείς να πεις τίποτα. Και στο 99% των περιπτώσεων ο διαιτητή έχει κάνει επίδειξη δύναμης, πράγμα που για πολλούς είναι ανυπόφορο.

 

Οι πιο πολλοί παίκτες βρίζουν: καμιά φορά το επιβάλλει η ένταση της στιγμής – ας μην ξεχνάμε ότι οι παίκτες δεν είναι απόφοιτοι του Κέιμπριτζ, λαϊκά παιδιά είναι οι περισσότεροι, που λένε εύκολα και μια κουβέντα παραπάνω. Δεν λέω ότι το βρισίδι πρέπει να επιτραπεί: θα χαθεί ο μπούσουλας. Αλλά και από την άλλη αν αρχίσει να τιμωρείται το «τι σφύριξες, ρε μαλάκα», δεν θα μείνει στο γήπεδο παίκτης Ελληνας, παρά μόνο αν είναι μουγκός. Σε ένα μόνο πράγμα καταλαβαίνω τον Ιωαννίδη: ότι στο 14ο λεπτό του ματς δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα που να δικαιολογήσει την ιερή αγανάκτηση του Μπαλάφα.

 

Φυσικά η απόφαση του Ιωαννίδη δεν δικαιολογεί επ' ουδενί το σόου που υπήρξε μετά. Τα ειρωνικά χειροκροτήματα του Μαλόν στη φάση της δεύτερης αποβολής και η ιερή αγανάκτηση του Καλτσά που θέλει να τους δείρει όλους, είναι γελοιότητες. Δυστυχώς οι παίκτες έχουν βάλει στο μυαλό τους ότι με θεατρινισμούς και καραγκιοζιλίκια μπορεί να γίνουν περισσότερο συμπαθείς σε μια μερίδα κόσμου: ας μην ξεχνάμε ότι οι πιο πολλοί είναι παιδιά - κάποια και κουτοπόνηρα.

 

Ειδικά ο Καλτσάς που είναι και καλός παίκτης, ας ρωτήσει τον Τζαβέλλα π.χ. πόσο καλό έκαναν στην καριέρα του αυτές οι συμπεριφορές…

 

 

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Γιατί τον «έφαγε» ο Σπάθας τον Λεβαδειακό; Αντίθετα από τον Γιάννη τον Κομπότη που πιστεύει ότι το έκανε γιατί με την Ξάνθη, αλλά και τον Κασναφέρη διατηρεί μια σχέση ζωής, εγώ πιστεύω ότι θέλησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο να τιμήσει το σεμινάριο διαιτησίας της ΟΥEΦA που ξεκινά σήμερα στην Αθήνα. Οπως σε όλα τα μεγάλα event υπάρχουν οι περίφημες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις και ο καλός Ηλίας ήθελε να γιορτάσει το γεγονός. Θα είναι άλλωστε εισηγητής και ο μέντοράς του, Χιου Ντάλας, ο άνθρωπος που τον ξεχώρισε.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags